Witam, mam taki problem, otóz wczoraj przemierzałem trasę pustym autem WWA-KRK i spowrotem i zauważyłem, ze auto jest zamulone, objawia sie to tym ze prędkość max. jaką udało mi się osiągnać na prostej to tylko około 150km/h wiec cos jest nie tak, pozatym zauwazylem tez taki efekt, ze jak dodam gazu na maxa i puszcze go delikatnie to wtedy auto jakby lepiej zaczęło przyspieszać. Opony do 205/45/17.
Dla porównania dodam iż, pozniej sie przesiadlem to citroena xsara picasso 1.6 / 90 KM który był załadowany bagażami i do tego 5 osób i przyspieszał na trasie duuuzo lepiej niz ZRka, mam wrązenie ze Zr ma z 75 KM
Czy macie może jakies pomysły n a rozwiązanie tego problemu ?
Dodam że spalanie na trasie jest w normie tj. wyszło mi jakieś 6,5 litra przy dosyć szybkiej jeździe.
Dzięki za wszelkie sugestie, które pomogą mi rozwiązać mój problem.
_________________ Music Sounds Better With...Me
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Proponuje sprawdzić filtr powietrza. Przeczyścić przepustnicę.. A jeśli nie pomoże, to proponuję wymienić filtr paliwa - powinno pomoc.
Zakładam, że płyny wymieniane regularnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
plyny wymieniane jak najbardziej regularnie, filtr paliwa był wymieniany 20.000tys km temu, powietrza jakieś 10.000 temu a przepustnica...hmm chyba nigdy nie była czyszczona Czy jest gdzieś dostępna instrukcja jak zrobić to samemu ?
A może coś z powietrzem pył wulkaniczny opada
Ja jechałem w piątek do krakowa i udało mi się osiągnąć ltylko licznikowe 190 a GPSowe 179
Samochód tak jakby się zatkał założyłem filtr stożkowy, może to jest powodem no i mam teraz 195/50 R15 a na zimę miałem 185/60 R14 na tych 14" to się zbierał do 190 dużo szybciej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum