Ale do 100 km/h na liczniku, czy GPS'ie/akcelerometrze?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
1.6 GLI
nie wierze
przecie Rover 214 ma cus kolo 11
Może kwestie przełożeń...
Do tego jeszcze pytanie jak to jest z teoretycznym obciążeniem przy takim teście - czy może np. fabryka podaje przy pełnym obciążeniu, a jeśli jedzie sam kierowca, to różnicę mamy 400 kg...
Sam się jeszcze nie bawiłem, ale właśnie znalazłem odpowiednik G-Tech'a na mój telefon i jeśli pył z wulkanu opadnie, to może w weekend spróbuję go użyć w 416.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Do tego jeszcze pytanie jak to jest z teoretycznym obciążeniem przy takim teście - czy może np. fabryka podaje przy pełnym obciążeniu, a jeśli jedzie sam kierowca, to różnicę mamy 400 kg...
z tego co wiem testy są robione tylko z kierowca i przy pełnym baku ( ciekawe ile wazy kierowca testowy )
Bo jakoś zawsze myślałem, że to jak z badaniem spalania - hamownia i wydumany test...
Chociaż w sumie to hamownia nie uwzględnia oporów powietrza i o ile można coś tam "ustalić" symulując oporem na kołach, to przy przyspieszeniu już rzeczywiście to byłby slaby test...
Bo jakoś zawsze myślałem, że to jak z badaniem spalania - hamownia i wydumany test...
Chociaż w sumie to hamownia nie uwzględnia oporów powietrza i o ile można coś tam "ustalić" symulując oporem na kołach, to przy przyspieszeniu już rzeczywiście to byłby slaby test...
w sumie teraz to nie wiem ale kiedyś robiło się to na torze ćwiczebnym bez użycia symulatorów
Do tego jeszcze pytanie jak to jest z teoretycznym obciążeniem przy takim teście - czy może np. fabryka podaje przy pełnym obciążeniu
nie wiem jak przyspieszenie, ale predkosc max byla podawana z pelnym obiazeniem, przynjamniej jesli chodzi o poldka, w/g ksiazki poldorover mial V max 160 km/h na 4 biegu
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
sknerko napisał/a:
Ja się poldasem bujałem do setki w 10s kilka razy
1.6 GLI
nie wierze
przecie Rover 214 ma cus kolo 11
Poldoverem 1.4 przecież mam w podpisie
[ Dodano: Pon Kwi 19, 2010 21:05 ]
ale bak był pusty i ja ważyłem wtedy 55kg
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum