Dobre sobie! Do wymiany przedni i tylni zderzak, klimatyzacja "podobno działa, tylko trzeba ją nabić", sprzęgło i ręczny do wymiany, tylna klapa nie tylko jest przesunięta, koleboce się na lewo i prawo.
Jeśli chodzi o ręczny to jest linka zapieczona i rzeczywiście nie trzyma, ale sprzęgło jest jeszcze w dobrym stanie, żal mi cię skoro nie umiesz a raczej tatuś nie umnie tego zdiagnozować, to że chodzi troche ciężej niż w innym samochodzie to nie znaczy od razu, że zepsute (może nie jest nowe, ale jeszcze długo pociągnie (nie ślizga, rozłącza się bez problemu) jeśli nauczysz się jeździć, bo jeśli ktoś rusza dieslem i wciska gaz tak że obrotomierz pokazuje 3000 tys. obr.... ). Tylna klapa jest przesunięta o czym informowałem, ale wcale się nie koleboce.
Cytat:
Aha, zapomniałem wspomnieć o zgniłej podłodze pod wykładziną w bagażniku...
Teraz mnie rozwaliłeś .... czyściłem tapicerkę w bagażniku i dobrze nie wyschła więc była lekko wilgotna podłoga w bagażniku, nadkole jest minimalnie dotknięte rdzą ale podłoga jest w bardzo dobrym stanie BEZ RDZY
Cytat:
Popękane i pomalowane poklejone plasteliną zderzaki (oba)
Czym? Plasteliną? radzę zainwestować w okulary, ty i tatuś chyba nie widzieliście plasteliny. Fakt są średnio posklejane, ale to nie jest plastelina.
Ogólnie to chciałbyś kupić dobre auto za 7900, nie zauważyłeś że ten rocznik w stanie nie ma się do czego doczepić (+ podkręcony licznik) kosztują nawet 10 000 i więcej.
P.S. Zacznij rozróżniać wypadek to nie to samo co kolizja, czy stłuczka, lekkie wgniecenie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 13:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
rafal_13, otrzymałeś ostrzeżenie za założenie drugiego konta z nickiem maniaq123 i próbę oszukania kolegi z forum. Takie postępowanie w przyszłości skończy się usunięciem z forum.
Miałem kiedyś roverka z silnikiem 1400, byłem zadowolony. Teraz chcę kupić coś dla żony.
-spasowanie przodu:ok:
-brak lewej zaślepki halogenu, ale to szczegół
-spasowanie tyłu
-wytarty trochę mieszek
Tak ogólnie ten roverek wygląda ok. Myślę, że warto jechać przyjrzeć się mu bliżej
- bezwypadkowy nie jest -malowany z przodu z lewej -kawałek klapy i błotnik przód,
- lewe lusterko nie kompletne -brak ramki i szybka odwrócona,
- lewy reflektor wymieniany i brak przy nim uszczelki,
- kierownica skręcona trochę w lewo a jedzie w prawo -być może wina zbyt małej ilości powietrza w lewym kole -dziwne troche, ale...
- obtarte tylne lewe nadkole,
- w porównaniu do mojego poprzedniego (1999, 1.4, przebieg 115tys) dużo gorszy komfort jazdy,
- sprowadzony z Francji dwa lata temu,
- poobcierane felgi.
Upust z ceny jaki można dostać to: "100zł na paliwo"
Może ktoś się skusi, ja mówię NIE.
Jeżeli chodzi o kupienie Roverka to jak najbardziej polecam szczególnie z serii 200 Sam mam 220 SDI 77kw 105KM 1999r i mi podoba się bardzo.
Po wstępnym zdecydowaniu się na dany egzemplarz warto pojechać na dobrą stacje kontroli najlepiej u jakiegoś znajomego który posprawdza działanie poszczególnych elementów albo też znajomego mechanika który zna się na R.
Ja uczyniłem ten błąd i nie pojechałem bo byłem tak zajarany że z miejsca wyłożyłem 10k i odjechałem moim nowym nabytkiem
Warto sprawdzić czy klima rzeczywiście działa bo u mnie niby miała działać ale nie była nabita i nie można było sprawdzić, a po nabiciu okazało się że pompa jest popsuta. Sprzedawca w większości przypadków powie Ci że działa ale nie jest nabita. Zazwyczaj nie działa .
Poza sprawnością silnika warto zwrócić uwagę na podsufitkę jeżeli dany model posiada szyberdach bo może przeciekać. Jeżeli powie Ci że to zacieki bo szyberdachu ktoś nie zamknął to zazwyczaj kłamie i uszczelka przecieka ale łatwo to naprawić
Zajrzyj też do bagażnika czy nie ma pleśni i czy nie zbiera się woda w miejscu na koło zapasowe.
Może to trochę pesymistycznie brzmi ale trzeba takie rzeczy sprawdzać.
Jak zauważysz jakieś "defekty" to targuj się ostro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum