Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 17:07 [r214 98r 16v] pompa paliwa ? gdzie co i poco
Witam!
Jak mi autko nie odpalalo tak nie odpala nadal, ale mniejsza juz z tym. Sadze ze na mojego R spadlo fatum i to wielkie. Wkladam kluczyk i przekrecam zaplon i co slysze jak moja "pompka" ledwo zipie, po 4h ide sprawdzic i jest juz z nia naprawde dobrze ^^. Ale teraz moj problem. Po przekreceniu kluczyka slysze pompke ktora (po sprawdzeniu odlaczenie wezyka) podaje paliwo przed rozruchem (moim zdaniem tworzy ala cisnienie). A teraz jak odlaczylem wezyk nawet przy samym filtrze paliwa po przekreceniu kluczyka nie leci ani kapka a slychac pompke ^^. Ale gdy juz wlacze rozruch trysnie paliwem.
Dlatego moje pytanie brzmi czy w R sa 2 pompki paliwa czy jedna? Gdzie ona jest? Jak sie do niej najlepiej dostac by ja sprawdzic ewentualnie wymienic? Oraz dlaczego nie podaje paliwa na zaplonie a na rozruchu juz tak?
to wszystko moj R sadze ze jeszcze mnie czyms zadziwi
pozdrawiam
_________________ Maniak Roverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pompa siedzi w baku, aby do niej się dostać trzeba go niestety opuścić. A dlaczego na rozruchu nie podaje a na zapłonie tak:
Gdy włączysz zapłon to ją słychać. Potem jeśli wyciągniesz kluczyk i zaraz znowu na zapłon dasz to się nie uruchomi, potrzebuje trochę czasu aby tak jak by "wyłączyć samochód do końca", wtedy ponownie pompka rusza na zapłonie.
no tak ale wczesniej paliwo szlo na zaplonie a teraz slychac pompke a paliwo nie idzie dopiero trysnie na rozruchu. rozumiem ze jest tylko jedna pompka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum