Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 18:46 ROVER 45 nabyty !!! ale co z czesciami teraz !!
Witam serdecznie. Wlasnie stalem sie posiadaczem Roverka 45 1.6 109km z 2001 roku. Nie ukrywam ze jest to moj pierwszy Roverek i mam nadzieje ze nie ostatni ! Koledzy mowia mi ze chyba oszalalem albo z drzewa spadlem ze kupilem takie "dziwactwo". Ja jednak po dlugich poszukiwaniach samochodu ktory nie wtopi sie w tlum golfow, astr , focusow i tym podobnych mydlanych samochodow, zdecydowalem sie na Roverka 45. W duzej mierze o wyboze 45-tki zadecydowala jej japonskie pochodzenie w postaci Hondy Civic. Z tego co sie dowiedzialem i uslyszalem Rover 45 nazywany jest Honda Civic w angielskim przebraniu. Mam tylko nadzieje ze Roverek bedzie rownie niezawodny jak Honda Civic ktora posiadalem i zeczywiscie w temacie niezawodnosci (ktory jest dlamnie nieslychanie wazny) bedzie dotrzymywal kroku swojej japonskiej kuzynce. I tu jest moje najwazniejsze pytanie ! W miescie w ktorym mieszkam jest sklep z czesciami do samochodow japonskich. W JAKIM ZAKRESIE MOGE KORZYSTAC Z CZESCI ZAMIENNYCH DO HONDY CIVIC W MOIM ROVERKU 45 ! CZY SILNIK W MOIM ROVERKU JEST TAKI SAM JAK W HONDZIE ? CO Z ELEMENTAMI ZAWIESZENIA I WOGOLE CZY JAKIES CZESCI PASUJA Z HONDY ? I JESLI TAK TO Z JAKIEGO ROCZNIKA HONDY CIVIC ?CZY MOGLBY MI KTOS POMOC ZADNA POMOC NIE ZOSTANIE PRZEZEMNIE ODRZUCONA !! DZIEKUJE Z GORY SERDECZNIE I POZDRAWIAM ROVERKOWICZOW.
SWIEZY ZADOWOLONY ROVERKOVICZ
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W JAKIM ZAKRESIE MOGE KORZYSTAC Z CZESCI ZAMIENNYCH DO HONDY CIVIC W MOIM ROVERKU 45 !
W zasadzie wszystko oprocz silnika i rozniacych sie widocznie czesci nadwozia.
darthmaul napisał/a:
CZY SILNIK W MOIM ROVERKU JEST TAKI SAM JAK W HONDZIE ?
Niestety nie jest ,a szkoda. To jedyny element ktory moze byc ponadprzecietnie awaryjny, ale nie musi.
darthmaul napisał/a:
CO Z ELEMENTAMI ZAWIESZENIA I WOGOLE CZY JAKIES CZESCI PASUJA Z HONDY ?
Pasuja.
darthmaul napisał/a:
I JESLI TAK TO Z JAKIEGO ROCZNIKA HONDY CIVIC ?
Model od roku 95, ale nie musisz tak tej hondy sie trzymac ,poprostu kupujesz czesci do Rovera i tak dostaniesz wspolne czesci z Honda.
Rover 45 to zadne egzotyczne auto ,nadwozie i wnetrze od Civica zmienione kosmetycznie i silnik na ktorym jezdzi wiekszosc brytyjskich "kit carow", lotus itp.
Silnik jest troche delikatny , dbaj o poziom plunu chlodzacego i daj sie autku nagrzac zanim zaczniesz mocniej deptac gaz. Pozdr.
dziekuje za informacje, napewno sie przydadza, jak narazie moj roverek jezdzi poprostu jak nowy i tak chcialbym aby pozostalo. Tylko o ten silnik sie troszeczke sie boje, mam nadzieje ze niebedzie sprawial klopotow, ciekawe czy wrazie jakich kolwiek problemow z silnikiem przecietny mechanik ktory naprawia na codzien fordy, ople, skody i inne podobne bedzie potrafil sobie poradzic z tym silnikiem ? No coz jeszcze z milion pytan przedemna, dopiero ucze sie tego samochodu, wiec poglebiam wiedze i mam nadzieje ze szanowni forumowicze lekko mnie wspomoga. Pozdrowionka i zycze bezawaryjnej jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum