Wysłany: Sro Mar 10, 2010 20:01 [R75] Impuls do kasy fiskalnej
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
Panowie potrzebuję zlokalizować kabel(lokalizację i kolorystykę) na którym idzie impuls do którego będę mógł podpiąć dodatkowe urządzenie pomiarowe(kasa fiskalna).
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 13:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 20:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 20:01
prawdopodobnie chodzi o sygnał VVS , który jest dostępny w 12 pinowej wtyczce zegarów ( trzeba je wyciągnąć ). Sygnał jest w pinie 6 , przewód biało/szary. Albo z wtyczki ABS ECU
( pompy ABS ), pin 18 , przewód biało/szary , lub z samej wiązki.
http://forum.roverki.eu/v...2&highlight=vvs
Już dokładnie wiem. Potrzebuje sygnał prędkości samochodu, jestem w trakcie podłączania kasy i po sprawdzeniu nie ma takiego sygnału przy radiu. Bardzo proszę o pilną pomoc.
Pozdrawiam
Kuba
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 18:30
kandj, przecież podałem Ci dokładnie, jest w kostce zegarów. Trzeba wyciągnąć zegary i wpiąć się do przewodu biało/szarego , który przekazuje sygnał VSS (Vehicle Speed Sensor).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum