hej chłopaki;-). Mam takie pytanko mianowicie podczas odpalania mojego roverka z tyłu wydobywa się niewielka chmura siwego lub białego dymu. Zauważyłem też ze jak wyprzedzam i dodaje więcej gazu też się tak robi. Zauważyłem też mały wyciek oleju na turbinie czy to może być powiązane?? A może to jakaś inna przyczyna tego dymienia??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze to diesel
Czy masz ubytki płynu chłodniczego?
Czy masz duże ubytki oleju?
Dym po spaleniu oleju jest czarny, więc pomimo mokrej turbinki (a taką chyba większość z nas ma) to raczej nie turbina.
wiem ze disel i ze powinien dymić ale jak ja pamiętam to on mi tak nie robił. A ubytków jako takich nie mam . A jak by ubywał płyn chłodzący lub olej to co to znaczy???
Cieknący olej po turbinie może być z odmy, sprobować odłączyć ją od wlotu powietrza i puśić pod silnik a otwór zaślepić. U mnei pomogło ( na jakiś czas )
Mój tez zakopci przy odpalaniu na zimnym lub dłuższym postoju, i przy depnięciu do dechy tez kopci. Możesz spróbować odłączyc EGR i zobaczyć czy sie poprawi ( ale efektów nie spodziewaj sie natychmiast bo wydech musi sie przeczyścić )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum