Wysłany: Sob Maj 08, 2010 19:02 [R2**] jak ściągnąć obudowę kolektora wydechowego?
Witam,
Pytanie jak w temacie. Odkręciłem śrubki 7 i 9, natomiast nie mam pojęcia jak wyjąć tą obudowę Próbowałem jakoś ją przekręcić i nawet wygiąć, a ona i tak jest zablokowana przez inne elementy dookoła. Czy jest jakiś patent na jej wyjęcie? Jest ruda po zimie i chcę ją reanimować
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kharry Sob Maj 08, 2010 19:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 19:43
Wg. schematu na dole jest chyba jeszcze jedna śrubka. Nie widziałem tego na żywo i opieram się tylko na tym co widzę na rysunku. Wygląda to tak, jakby osłona wychodziła tylko do góry. Może się coś zapiekło i trzeba lekko stuknąć młotkiem tu i tam
Nie no.. odkręcone jest już wszystko, tylko przed tym jest jeszcze wąż od chłodnicy i inna rurka jakaś sztywna, więc przez nie nie przejdzie Problemem jest to, że nie wiem co odsunąć lub chwilowo odkręcić tak, żeby nic nie uszkodzić.
[ Dodano: Sob Maj 08, 2010 21:18 ]
Dodaje jeszcze zdjęcie, które może być pomocne:
chyba musisz odkrecic lape altka ( toto aluminiowe po lewej )
pociesze cie ze ta oslona zdejmuje sie bezproblemowo
ja w swoim 416 meczylem sie z taka gieta z blachy, myslalem ze wyjde z siebie, przykrecona do bloku wlasnie za altkiem ( powiedzmy pikus ) i za kompresorem klimy ( szlag by ja... )
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Sądzę, że chodzi Ci o tą część zaznaczoną kreskowaniem po lewej stronie. Czy po odkręceniu tego i ponownym przykręceniu nic nie jestem w stanie zepsuć? Bo z tego co widzę, to od alternatora leci jakiś pasek..
Te śrubki zaznaczone na czerwono już są odkręcone i obudowa "lata" tylko pomiędzy częściami silnika znajdującymi się dookoła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum