Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 12:50
Mam jeszcze jedno pytanie, jaki płyn był lany fabrycznie, nie mogę sprawdzić na korku ponieważ samochód stoi w garażu na kołkach w taki sposób, że nie da się otworzyć maski bo wiszą jakieś rzeczy , a chodzi mi o dolewkę
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 20:20
Kupiłem na dolewkę DOT 4. W zasadzie samochód ma parę lat, a i tak nie wiadomo jaki płyn jest wlany obecnie. Zobaczymy co będzie.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 30 Skąd: warszawa
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 17:44
na 100% nic sie niebędzie działo , chyba że jakiś baran nalał R3 (hydrol) jeśli dawno niebył wymieniany warto by podjechać do warsztatu i sprawdzić hydroskopijność płynu hamulcowego chociaż jeśli już dolałeś nowego płynu to pomiar będzie niewiarygodny tak naprawde płyn hamulcowy powinno się zmieniać co 3 lata bez względu na przebieg autka
ps płyn hamulcowy najlepszy jaki mogę polecić to ferrodo 5.1 ma najlepsze właściwości i najwyższą temperaturę wżenia
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 11:17
Ja w sobotę wymieniam wszystkie płyny w aucie i wszystkie (prócz chłodniczego i wspomagania) będą z Texaco. Hamulcowy również będzie z Texaco, oczywiście DOT4, jego cena to ok. 35zł, a podobno jeden z lepszych choć wg mnie to jeden czort W warsztacie, w którym wszystko będę wymieniał polecają Texaco (choć przedstawicielstwo jeszcze mają Mobila i Shella), bo podobno mają lepsze właściwości. Ja tam nie wiem, ale coś w tym jest skoro fabrycznie do Rovera wlewali Texaco...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 30 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 20:16
nic w tym niema że texaco wlewali do rovera poprostu ten koncern zaoferował najlepszą cene i wlewany był texaco nic poza tym, bardzo duża część producentów samochodów podpisuje wieloletnie umowy z producentami olejów i płynów eksploatacyjnych ponieważ jest niesamowita kasa nic poza tym.
Witam
mam banalne pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi tutaj:)
mam rovera 75 CDT i nie mogę zlokalizować zbiornika z płynem hamulcowym.
Można prosić o jakaś podpowiedz:)
Dzięki:)
ściągnąłem instrukcje w wersji PL i dokopałem sie do tej informacji:)
wyleciałem z domu z latarka by sprawdzić czy prawdę Pisza i jest:)
Schowany był pod osłona plastikową dlatego drobny problem miałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum