Wysłany: Sob Maj 15, 2010 13:27 podlokietnik r200 a r400
Witam,
mam pytanie... dużo osób piszę że od rovera r400 nie pasuje podłokietnik do r200... jest to jakoś udowodnione? Co się dzieje? za krótki? za długi? za szeroki? w czym jest problem?
piszę bo chce zrobić wszystkie elektryczne szyby a w r400 są już guziczki ładnie zamontowane i nie musiałbym się martwić...
z zdjęć wydaje mi się że podejdzie tylko nie będzie pasować wizualnie bo końce podłokietników tam gdzie się je łączy z tunelem są inne... czy tylko o to chodzi a tak poza tym to będzie pasować?
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wygląda gorzej niż myślałem ale jakby go tak zamontować a w tunelu od r200 wywalić guziczki od szyb (bo będziemy je już mieć w podłokietniku) to po prostej będzie ta sama wysokość tylko okropnie wielka szpara... hmm... jeszcze można pomyśleć żeby dokroić coś z tunelu r400 ale to już rzeźba... jakby pospawać to plastikiem i ewentualnie jakoś jeszcze to obić czymś albo zasłonić heh
niżej fotka o co mi chodzi
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
czy ja wiem czy tak dużo... dla chcącego nic trudnego... o to mi w tym wszystkim chodzi żeby były guziki na szyby... bo będę wstawiał też na tył no ale nie mam pomysłu zbytnio gdzie to rozmieścić... chyba że jakoś w boczku no ale tam nie ma na to miejsca masakra...
dobra dzięki za info.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 11:33
Bodajrze w niektórych modelach R25 albo w MG ZR były montowane szyby elektryczne z tyłu.Poszukaj a powinieneś znajść cały mechanizm i przyciski.
Jakis czas temu na allegro widziałem...
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
ja nawet dzisiaj widziałem... komplet boczków plus mechanizm plus dla kierowcy coś tam... 650zł... trochę dużo...
boczki i tak będę wymieniał no ale 650zł + wysyłka? nie mam...
jak prąd woda internet i żywność będzie za darmo to kupię sobie takie boczki z elektrycznymi szybami
ale z drugiej strony... kupować elektrykę do szyb +/- 100zł za same boczki to po 80zł średnio sztuka (można kupić taniej i drożej) to już daje około 500 z przesyłkami... 150 za to że to po lifcie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 20:38
To coś tam dla kirownicy to pewnie blokada otwierania szyb tylnych
Ja na Twoim miejscu nie bawił bym się w podłokietniki od 400 bo (nie oszukujmy się) nigdy tego nie złozysz tak jak seria wychodzi...Jak sam wspomniałeś mechanizmy przełączniki instalacja to kwota rzędu 500zł+ jeszcze podłokietnik i Twoja robota i nerwy.A tak to za 650 zł masz wszystko oryginalne,bedzie ładnie wyglądało,nie będzie szpeciło autka w środku...
To jest tylko moje skromne zdanie a Ty zrobisz jak będziesz uważał.
Ja jestem "pedancik" i lubie jak wszystko jest dopasowane i zgrane Nie wiem jak Ty
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
no przecież maniany nie odwale też nie lubię jak coś mi nie pasuje... no ale tylko zapytałem dostałem odpowiedz i rezygnuje myślałem że jakimś niewielkimi przeróbkami coś da rady z tym zrobić no ale myliłem się...
dzięki za odpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum