Wysłany: Nie Maj 16, 2010 13:49 [R75] Problem z radiem
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich forumowiczów !
Mam problem z radiem.A dokładnie chodzi o to ze odłaczony został akumulator i jak wiadomo radio woła o kod przy ponownym włączeniu.Mam kod i z tego co wiem to zatwierdza sie go klawiszem numer 1,ale niestety coś jest nie tak ponieważ wpisuje kod zatwierdzam klawiszem nr.1 i wyskakuje Wait.probowałem kilka razy,lecz zawsze jest to samo Wait.Trwa to już 5 dni i ciagle Wait.Prosze o pomoc lub o jakieś wskazówki co mam z tym zrobić.
Z góry dziękuje i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 27, 2010 23:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 14:56 Re: [R75 2.0]Problem z radiem
Tak 1 sie potwierdza czyli naciskamy 1 od przewijania tasmy wybieramy liczbe pirwsza kodu , potwierdzamy 1 i tak robimy cztery razy . Za czwartym razem potwierdzajac 1 powinno sie wlaczyc . U mnie tez nie chcialo bo nie wiedzialem jak i czym sie wklepuje - wiec odlaczylem akumulator i zadzialalo . Inaczej bedziesz musial wlaczyc stacyjke , wprowadzic kod i pozostawic wlaczona stacyjke i czekac . Max moze to trwac 1 godz powodzenia
No już odłaczałem aku i nic to nie dało wpisywałem code naciskałem 1 i Wait.Łącznie koło 5 godzin radio było właczone i nic dalej to samo.Czekam i czekam nawet jak juz sie doczekam tego Code ponownie to wpisuje niciskam 1 i dalej wait i tak non stop.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
no z tego co wiem to kod mam poprawny.Zawsze żeby nie czekać można odłaczyć akumulator i podłaczyć jeszcze raz.chyba jednak nie zostaje mi nic innego niż podjechać zeby mi je rozkodowali.Dzięki wszystkim za pomoc
[ Dodano: Pon Maj 17, 2010 19:14 ]
Sprawa wyjaśniona mój błąd
Dzięki wszystkim za pomoc
Błąd polegał na tym ,że dostałem zły kod.a ja głupi święcie przekonany ,ze jest dobry probowałem go wpisywać.Podłączałęm i odłączałem aku i tak sprawdzałem rożne kombinacje z tych cyfr co dostałem ,aż wreszcie jedna z nich zadziałała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum