Wysłany: Pon Maj 17, 2010 15:23 [R620] Przy odpalaniu i gaśnięciu tłucze się tłumik
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam mam problem zahaczyłem układem wydechowym o podłoże chyba... i teraz przy odpalaniu tłucze się tłumik i przy gaśnięciu jak sie telepie na boki jak to zlikwidować?? proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 16, 2011 22:39, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 18:54
Witam!
Miałem to samo zimą i na 90 % to samo jest u ciebie otwórz maskę i popatrz za silnik pod samą ściankę grodziową, tam gdzie jest katalizator albo łącznik elastyczny nie pamiętam dokładnie, Z góry patrząc za silnikiem masz taka blaszkę przykręconą na dwie sruby i od niej pręt na którym jest guma i wisi tłumik, to jest pierwszy trzymak tlumika od kolektora, u mnie wlasnie ta blacha pękła i taki dzwiek wydawalo...Wyciągnełem to przez góre i pospawałem, na wierzchu wzmocniłem płaskownikiem i smiga... Pozdro!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum