Wysłany: Czw Maj 20, 2010 19:17 [R200 1.6 96]Centralny zamek i alarm
Hej.
Miałem dziś podniesienie ciśnienia przez nie zadziałanie CZ z knefla pilota. Wchodze więc do auta normalnie otwierając drzwi z klucza, chcę zapalać a on nic, zero reakcji. Pot, łzy.
Dopiero delikatnie mrygająca do mnie czerwona lampeczka podpowiedziała "wyłącz alarm".
Mam pytanie, co z tym zamkiem, bo nie zawsze działa, musze odczekać bądź przyciskać sto razy, ewentualnie to zależy od przypadku. Już wymieniłem bateryjkę. W rozmowie z markzo doszedł do tego, że może być uwalona krańcówka, cokolwiek to jest, bo nie zapala się też światło przy otwieraniu drzwi. Ma ktoś fotkę tego ustrojstwa.
Aha czemu alarm nie zaczął wyć gdy wsiadłem i grzebałem przy stacyjce.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak sobie myślę że może kończy się ten guziczek w pilocie, podskocz do jakiegoś elektronika niech sprawdzi taki przełączniczek kosztuje złotówkę albo kilka złotych max. jak sprawdzi że do d..y to niech wlutuje nowy i spokój. Tylko niech kostki immo nie zgubi
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Przeczyściłem te krańcówki papierem ściernym (te blaszki, które się wkłada w gniazdo), choć wiele tam do czyszczenia nie było (troche jakby smaru), niestety nie dało to wiele. Jakby zamyka się łatwiej niż otwiera. Trzeba jednak kilka, kilkanaście razy klikać a czasem mam wrażenie że trzeba odczekać jakiś czas.
krańcówki to są przełączniki które włączają światło sufitowe po otwarciu drzwi.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum