Wysłany: Nie Maj 23, 2010 17:52 [R416] Zbieranie się i v-max
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam
Posiadaczy Roverków posiadam Rovera 416 1,6 16v 115km z roku 1995/96.
Teraz moje pytanie do posiadaczy takiego silnika jak się wam zbiera i ile idzie wam bo dziś miałem okazję mieć mini drag i koleś jakąś mazdą 1,4 lub 1,6 pozamiatał roverkiem, i jeszcze pytanie do v-max to było 170km/h i wydawało mi się, że to już maks jak jest u was ? może coś mam do wymiany ? Proszę o porady.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 18:20, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 17:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przy tej mazdzie to raczej moja wina bo najpierw ja ją wyprzedziłem potem zacząłem się bawić i na 5 od 130 leciałem i chyba przez to tak wolno się zebrał
Ja swojego 1.6 rozbujałem na trasie do 200
No fakt że na piątce to za szybko nie przyspieszał, ale piątka to od 150.
Jak by nie było, nie ścigałem się, a tylko sprawdzałem ile pójdzie i wiecie co?
Poszedłby więcej.
Co do mazdy 1,4 a raczej 1,5 16V to słyszałem, że fajnie się wkręcają na obroty .
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
mi się kiedyś zdarzyło gonić passata 1.9 tdi 130 KM,cały czas siedziałem mu na ogonie, dodam że jeszcze wtedy miałem 214 si :)ahh,fajna sprawa :)teraz jeszcze nie miałem okazji się pościgać, ale od soboty już wiem, że silnik w końcu pracuje prawidłowo, ale sporo w nim trzeba było zrobić, warto było niach niach niach
heheh to szczerze mówiąc dałem "dupy" bo przy tych 130 mogłem wrzucić 3 i go pogonić ale cóż dopiero nabieram doświadczenia, ale powiem że na 5 od 160 to już wolno idzie
mała pojemność szczególnie jest wyczuwalna przy większych prędkościach bo brak Nm dlatego nie dziw się że więcej jak 160 ciężko idzie jechać. Szczerze to u nas w PL na większości dróg 100 to jest stanowcze max.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
mam jeszcze takie pytanie jaki rozmiar głośników jest z tyłu w roverze bo chce wstawić nowe tylko nie wiem jak z okablowaniem czy po prostu w miejsce starych podłącze nowe czy muszę kłaść nowe kable.
krk, generalnie polecam wyszukiwarkę, wiele da się znaleźć.
Ewentualnie samemu przebrnąć przez setki postów w dziale car-audio .
Tutaj masz jeden post znaleziony na szybko http://forum.roverki.eu/v...B3osniki++ty%B3
Głośniki na tył w wersji hatchback są 13 i jeśli żadnych rewolucji typu wzmacniacz nie będziesz robił to kable zostaw ori.
Co do pościgania się... ktoś chętny? .
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum