Nie płytę - urządzenie. I lepiej Garmina - to będą i TOPO mapy. No chyba że turystyka nie interesuje.. Ale i tak mapy Garmina są najlepsze i najdokładniejsze.
A oryginalnej to już czas na emeryturę.. A jeżeli jej w aucie nigdy nie było, to nawet i nie warto o niej myśleć - niema nawet kabli od niej.
da się poszukaj na forum, funkcja szukaj nie gryzie. są wątki skąd dorwać płytę
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Skoro masz w aucie navi to w czym problem ? Nie działa ? Zepsuta ? Nie masz map Polaki ? Nie masz żadnej mapy ? Sprecyzuj może swój problem bo jak widzisz Twoje skąpe informacje prowadzą odpowiedzi w zupełnie innym kierunku niż byś oczekiwał. Jeśli potrzebujesz tylko map na płycie to poszukaj w dziale car-audio. Były tam linki podawane.
Co znaczy szwajcarska? Nie jesteśmy tutaj czarodziejami i nie odgadniemy co to za nawigacja szwajcarska.. Język niemiecki lub francuski? Włoski?
Linki do map są wyżej, trzeba sprawdzić czy linki działają, ściągnąć i wypalić, dać do napędu w bagażniku i zobaczyć czy działa.
Nie znajdziesz płyty z nawigacją po polsku. Język nawigacji zależy od oprogramowania czytnika a tego zmienić się nie da w przypadku czytnika rovera, chociaż ten sam czytnik sygnowany znaczkiem bmw jest podatny na aktualizację softu i tym samym zmianę języka.
Możesz jedynie wybrać z dostępnych w Twojej nawigacji języków a tam zwykle przynajmniej angielski jest.
To tylko czytać temat podany wyżej. Któryś z linków na pewno będzie żywy.
Z drugiej strony.. ja też jestem za, żeby wszystko “było” i działało jak angliki zrobili, jednak w przypadku nawigacji, której powiedzmy już 10 lat, to bardziej zabawa niż realna wygoda. Uaktualnianie map to przypadek - i nowe wydania wychodzą już na DVD, których możliwie stara nawigacja nie odczyta. Radziłbym jednak zastanowić się nad kupnem nowej zwyklej nawigacji, lub czegoś takiego : http://forums.mg-rover.or...t=333136&page=5
Witam ponownie. Mam już płytkę z polskimi mapami. Wszystko niby działa poprawnie z tym, że jestem w Wawie a gps mówi, że ok 200 km dalej. Czy można to jakoś przestawić?
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 20:10
Ja mam inne pytanie, czy mając radio harmony(to najtandetniejsze) chce miec tylko lepsze koncowki mocy (czyli radio symphony lub symphony costam<to najlepsze>) czy jesli kupie takie radio to jest ono plug and play?? do zamiany z moim? czy kostki od zmieniarki i kostki od sterowania kierownica beda pasowac? Podkreslam ze niezalezy mi na gps czy tv:-) ot by spelnialo takie funkcje jak moje harmony tylko tak nie HARCZALO z tymi swoimi 4x2watty czy jakos tam inaczej ale super malo jakby niebylo.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 16:09
Szkoda ale nic, do pupy z tym:/ nie to nie. foch na niego nic nie grzebie bede sluchał jak jest. Dzięki za pomoc:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum