Wysłany: Nie Maj 30, 2010 15:38 [R 400] Dodatkowe kontrolki
Witam! Czy ktoś z was probował kiedyś i ma jakis ciekawy pomysł na ulepszenie tablicy wskaźników?? I nie chodzi mi tu o zmiane podswietlenia czy chromowane obwódki ale o dodanie dodatkowych kontrolek np. kontrolke otwartych drzwi
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Fakt ze mam Roverka krotko ale z moich obserwacji wynika ze w 400kach seryjnie jest tylko kontrolka otwartego bagaznika.
Mam sedana jesli to ma jakies znaczenie, ale w hatchbackach jest chyba tak samo
Ostatnio zmieniony przez bizon Nie Maj 30, 2010 21:21, w całości zmieniany 1 raz
bizon, skoro nic Ci się nie świeci to na bank padła żarówka w zegarach albo ktoś coś grzebał.
W 2000r masz immo i alarm a skoro to jest to muszą być czujniki krańcowe drzwi i kontrolka.
Zapala Ci się lampka nad lusterkiem wstecznym?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Spoko jesli faktycznie takie cus jest fabrycznie to poradze sobie z tym.
Ta kontolka drzwi to byl tylko przyklad, czy ma ktos jakies ciekawe pomysly lub juz zrealizowane ulepszenia "zegarow"
komarek, jak to nic ci innego nie przychodzi do głowy, a ja na przykład zrobiłem podświetlane wskazówki w zegarach od R400, prawdopodobnie jedyne w kraju
camaro17, ja nie uważam coś takiego za potrzebne dlatego nie przychodzi mi to do głowy - IMO zegary są dobrze podświetlone i nie ma ze wskazówkami problemu
a ja na przykład zrobiłem podświetlane wskazówki w zegarach od R400, prawdopodobnie jedyne w kraju
nie kozacz bo wujek faecd juz sie od jakiegos czasu pali na zegary z innego auta ze wskazowkami, ktore ladniej beda pasowaly do licznikow R400 niz te, które Ty masz od clio II Do tego mam koncepcje ulepszenia mego diodowego białego podswietlenia!
Do tego pojdzie regulacja swiecenia przez potencjometr na ukladzie LM317 bo 30 diod emituje moc 7 watów a potencjometr max 0,4 W pociagnie i sie spala pozniej.
Czekajcie czekajcie, niech ja tylko dokoncze remont w łazience, jak zasiade do lutownicy to zobaczycie hehe ...pomysłów od cholery tylko czasu nie ma...zreszta sa tez inne priorytety takie jak opadnieta od poltory roku podsufitka czy rudzielec na nadkolach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Co do dołożenia kontrolek to można by jeszcze wykombinować kontrolkę otwartej maski (jak już są drzwi i kufer), bardzo dobrym pomysłem jest kontrolka od płynu do spryskiwaczy, a co do tempomatu to ja mam kontrolkę na paletce od sterowania (dokładany przez poprzedniego właściciela).
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum