Wysłany: Wto Cze 01, 2010 07:43 [Rover 416 16V 98'] Nie moge odpalić - pomocy
Witam wszystkich. Problem pojawił sie w moim Roverku jakies 2 tygodnie temu. Auto zaczęło dziwnie chodzić - obroty dziwnie skakały. Mialem wtedy mało benzyny więc pomyślałem ze moze jest to przyczyna. Po tankowaniu problem nadal występował i z chwili na chwile było z autem coraz gorzej. Wkońcu zgasło i odpalalo jedynie na popych lub na holu. Oczywiście pojechałem z autem do mechanika. Od tamtej pory juz nie odpalił. Do tej pory wymienione zostało: palec rozdzielacza (moj był spalony troche...), kopulka. Mechanik podłączył komputer i stwierdził ze następna uwalona rzeczą jest czujnik położenia wału (tez został wymieniony). Nadal nie odpala, iskra jest, rozrusznik kręci. W tym momencie sprawdzany jest komputer, czy przypadkiem nie ma gdzieś zimnych lutow. ktos z Was spotkał sie z takim problemem? Mi juz ręce opadły. 2 Tydzien bez auta jestem. Z góry dziękuję za wasza pomoc.
[ Dodano: Wto Cze 01, 2010 08:43 ]
Ktokolwiek? Zaraz znowu będę szedł do mechanika i bardzo mi zalezy na Waszej opinii...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 07:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://forums.mg-rover.org/showthread.php%3Ft%3D116763 zobacz tu
Link martwy ale to nic...
Stwierdziłem że poradzę się specjalisty i przedzwoniłem do PH JOWI.
Pan przez telefon po wyrecytowaniu wszystkiego co jest w tym temacie przeze mnie powiedział że prawdopodobnie uwalił się komputer...
Wchodzi więc w grę wymiana komputera... Tylko kto będzie mi potem w stanie zaprogramować ten komputer w woj. lubuskiem?
Trosak miałem podobne objawy w swoim R416. Pewnego dnia po prostu już go nie odpaliłem. Sprawdziłem wszystko i nic. Jeden elektryk z Nowej Soli powiedział mi, że prawdopodobnie siadł komputer. Wymienilem kompa i rover ożył. Razem z kompem, przeprogramowaniem i wymianą zaplaciłem 500 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum