Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamontowania szyberdachu do Rovera 400 rocznik 98 - który fabrycznie tego nie posiada - bez wymiany całego dachu. Chociaż jest klima to jednak bez szyberdachu jak bez ręki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 20:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Za duża rzeźba. Poza tym w 400-tce z fabrycznym szyberem nad tylną kanapą jest zaślepka, pod którą jest śruba, w razie gdyby elektryka nawaliła i szyber nie dał się otworzyć/zamknąć. Więc tam musi być cały mechanizm w dachu, nie tylko z przodu ale i aż do tyłu, do tej śruby.
ale jak to kolega wyżej powiedział - rzeźba... dlatego szukam budy do Roverka z szyberdachem i będę przekładam chociaż będę spał spokojnie w czasie deszczu i się nie martwił że mi woda wpada na siedzenie... bo z dokładanymi to różnie bywa...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Auto bez szyberdachu jest takie puste.. przytłaczające. Klima to nie to samo - mam klime i mam jej dość ja chce czuć wiatr (w resztkach włosów na głowie )
Szyber to fajna sprawa. Ja mam klimę i szyber i w takie dni jak teraz to spokojnie szyber odchylony do góry mi wystarcza. Klima w szczególnych przypadkach.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
jedni wolą klimatyzację inni wolą szyberdach... ja muszę się pocieszyć tylko zimnym powietrzem na 4 biegu i zimny łokieć
ale klima już leży kwestia zamontowania... a szyberdach mi się marzy ale raczej całą budę muszę dorwać bo nie chce dachu kaleczyć z dokładanym... mam drugie auto a roverkiem to już sporadycznie się lansuje a jak będę przekładał silnik drzwi klape maskę i inne pierdoły to i wygłuszenie się zrobi i pomaluję się nowym lakierkiem
kwestia kasy i chęci... chęci są kasy trochę brakuję ale będzie tak to bywa jak roverek staje się ważniejszy od całego życia a może roverek to lekarstwo na te szare nudne życie? Przynajmniej można odreagować...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
a może roverek to lekarstwo na te szare nudne życie? Przynajmniej można odreagować...
Muszę przyznać, że coś w tym jest:)
Ja mam tylko klimę, bez szyberdachu się obejdzie, zresztą i tak dobija mnie szum powietrza w samochodach przy większych prędkościach
Klima też już nie działa, mam wyciek czynnika na jednym z węży, ale załącza się jeszcze tylko już nie chłodzi (nabijałem w zeszłym roku), także na razie również tylko zimny łokieć:)
Z tego co zauważyłem to przy otwarciu szyberdachu kierowca żadnego wiaterku nie czuje (dodam że mam 190 cm wzrostu więc ryj jest dość wysoko), natomiast fajnie zasysa powietrze przy jednoczesnym pełnym otwarciu szyberdachu i tylnych okien
thot83 napisał/a:
Ja mam tylko klimę, bez szyberdachu się obejdzie, zresztą i tak dobija mnie szum powietrza w samochodach przy większych prędkościach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum