Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich..
moze powtarzam temat ale nie wiem gdzie co i jak... nie moge sie nigdzie dodzwonic do serwisu Rovera zeby mi sprawdzili typ oleju oraz filtr do skrzyni automat. Mam rovera 75. 2.5 v6 1999 rok (koncowka) i mam maly problem ze skrzynia. Czasami szarpnie i przelacza sie w stan awaryjny.. kazdy mowi mi zebym lepiej wymienil olej oraz filtr.. tylko jest jeden problem.. nie otrzymalem zadnych ksiazek od roveraka i nie wiem jakim olejem jest zalana skrzynia.. z tego co sie dowiadywałem odpowiednim olejem jest ELFMATIC G3.
Proszę o pomoc bo nie chce mieć wydatków z kupnem nowej skrzyni.
Pozdrawiam..
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Lip 18, 2011 11:23, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego, użyj szukajki forumowej, wszystko to było pisane już wiele razy ta skrzynia to automat fimry JATCO i jeździi w wielu innych autach np seat alhambra, vw sharan itp, więc o olej możesz pytać w serwisie vw/seata zresztą:
http://www.tomateam.pl/sk...&m_dzial=-&c=48
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum