A teraz prośba do was o ocenie tego autka i czy rzeczywiście koszt jego naprawy będzie taki jak napisany w ogłoszeniu. Na razie nie mogę pozwolić sobie na auto o większej wartości wiec proszę informacje dokładnie z tym ogłoszeniem.
Z góry dziękuje
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie kupowałbym auta w którym słychać panewki. Wiąże się to z generalnym remontem silnika. Same częsci może i nie są drogie (choć na pewno znacznie przekrocza te podane w aukcji) to jednak koszt robocizny będzie znacznie wyższy.
O ile dobrze pamiętam to w tym modelu zamontowany jest silnik z Hondy. Są to dość bezawaryjne i długowieczne silnika dlatego wspomniana usterka mnie dość dziwi. Najprawdopodobniej stało się tak na skutek bardzo nieumiejętnej jazdy lub bardzo sporego przebiegu (grubo ponad 500tys km).
Jeżeli miałbym kupować to auto to tylko z zamiarem przekładania silnika, remontować zwyczajnie się nie opłaca.
buda na bitą nie wygląda, choć widać oznaki tjuningu - wywaloen znaczki i jakieś czrodziejskie spryki do szyby na masce gadające panewki to kapitalka silnka - musisz zrzucić miske, wyjąc wał itd... warto wymienić już wszystko i zrobić silnik na zero, czyli nowe pierscienie, uszczelki i uszczelnaicze, obróbka głowicy - szlif, docieranie gniaz, zaworów, sprawdzenie/wymiana prowadnic i nowe uszczelniacze, do tego ompletny rozrząd, oleje i filtry... koszt...hmm.. pewnie około 2tyś zł może ciut więcej jeśli przy okazji wymienisz np: świece, kable, kopolke i palec... jednak musisz się liczyć z dość sporym wydatkiem, jeździć z tym to debilizm, bo jak obróci panewke to zmasarkuje wał i cholera wie co jeszcze a wtedy koszta idą do góry
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Dziękuje wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi. Koszt remontu wydaje się wysoki.
A jak myślicie ile by kosztował nowy silnik ? Chyba lepiej już byłoby kupić (czy w tym roczniku tak samo były silniki hondy ? ) drugi taki sam i go porostu wymienić. A może jakieś inne wersje silników pasują do tego modelu bez większych kombinacji ?
Bez rzeźby nie pasuje nic, tylko D16 czyli A9/A8 i Z6 po kilku przeróbkach. Kupic silnik z pewnego źródła się opłaca, ale jak trafisz na złom to i tak remont Cie czeka. W tym roku były tylko silniko hondy.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pod koniec tygodnia pojadę obejrzeć to autko. Przez telefon jakoś za bardzo nie moglem się dogadać ze sprzedającym ale powiedział że gotowy jest opuścić cenę na nowy silnik ( tylko ciekawe ile ? tego już nie chciał powiedzieć), jeśli wszystko będzie ok i transakcja dojdzie do skutku to myślę zmienić silnik ( ceny i dostępność tego silnika wcale nie są przystępne, na allegro widziałem chyba tylko dwie sztuki ) albo zrobię generalkę i wtedy miał pewność "na czym" jeżdżę. Ale zobaczymy czy tylko silnik jest do roboty
Była licytacja i aktualna cena była 1850PLN-ów. Na minutę przed końcem, gościu zakończył aukcję podając powód, że auto zostało rozbite. Pewnie liczył, że w aukcji więcej weźmie. Wiem, bo chciałem go wtedy wciągnąć.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum