Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam koledzy.
w tygodniu czeka mnie wymiana rozrządu.
byłem dzis w sklepie i wcale nie bedzie tak drogo bo za komplet wyszło mi 463 zł
paski będą contitech-a a rolki ruville.
ale mam pytanie. w sklepie powiedzieli mi żebym sprawdził ilość zębów w pasku rozrządu. Oraz szerokość wszystkich rolek bo podobno są 2 rodzaje. 28mm. i 32mm.
i tu moje pytanie.
Czy mogli byście pomóc mi z tym bo nie mogę znaleźć tego. A w RAVE nie ma podanych wymiarów tego.
Z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 20, 2011 19:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 21:28
SZOSO 420 jaką masz pewność ze to bedzie 28mm.?
bo gdzies znalazłem opis rozrządu (tylko nie pamiętam gdzie) i tam pisało ze rolka ma 32mm. i średnice 60mm.
dane wyżej tyczą się paska rozrządu, wiadomo że rolki są szersze niż pasek, więc ta rolka co pokazałeś będzie dobra
z resztą zapytaj sie tutaj www.tomateam.pl , Tomi na pewno sprzeda ci odpowiednie części
w twoim temacie od samego początku chodzi o szerokość paska a nie rolek bo szerokość rolek do sdi jest jedna
pasek 28mm jest do sdi a 32mm do idt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum