Wysłany: Pią Cze 18, 2010 19:36 [All 2.0Si 2.0 Turbo] Problem z przepustnicą, luzy na klapce
Witam.
Mam mały problem. Dziś włączył mi się 'tempomat'
Dojeżdżam do skrzyżowania puszczam gaz chcąc przyhamować silnikiem a samochód nie zwalnia. Więc hamulec i sprzęgło a obroty trzymają się stałe (niecałe 2000).
Od razu jak zajechałem do domu wyciągnąłem przepustnice wsadziłem inną taką samą i zacząłem badać co jest w obecnej nie tak.
Podczas oględzin zauważyłem że przepustnica ma lekki luz. Da się ruszyć lekko w poprzek przepustnicy i widać na samej klapce wytarty brud z jednej strony od linki (czyli nie przy krokowcu).
Co mogę zrobić z tym fantem by zlikwidować ten luz.
Przepustnica taka:
http://allegro.pl/item107...00_2_0_16v.html
Nie wiem czy to akurat to była wina włączenia się 'tempomatu' czy coś innego ale najpierw chcę naprawić to co widoczne.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ostatnio zmieniony przez greg-si Pią Cze 18, 2010 19:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum