wymiana jej jest prostsza od wymiany filtra kabinowego
Wymieniłem tę pompkę i działa, ale .......................... nie jest to takie proste i na parkingu nie bardzo uda się wymienić
Ja zrobiłem to tak:
1. wyjąłem akumulator oraz odkręciłem tę paczkę na aku
2. wyjąłem wtyczkę oraz przewód górny pompy (opaski zaciskowe ładnie się odmykają)
3. odkręciłem obejmę pompy
4. odpiąłem opaskę na przewodzie dolnym pompy, ale łatwiej mi było odpiąć tę od trójnika
5. wyciągnąłem całość do góry
Montaż w odwrotnej kolejności, zapłon (chwila na uzupełnienie paliwa i wyrównanie ciśnień) i odpalenie silnika Narazie chodzi
Przyglądając się tej starej pompce stwierdziłam, że ona już wcześniej łomoty dostawała, bo jest poobijana - ja jej tak nie dokładałem, ani w tym miejscu.
Narazie temat zamknięty z układem paliwowym
Witam ,
Miałem ten sam problem z moim roverem - 20 razy odpalił , 5 razy nie odpalił. Czasem załapywał po 2-3 próbach , czasami to i 20 min wałczyłem zanim odpalił... Komputer wykazał błąd czujnika położenia wałka właśnie - jak pisze jarema. W intercarsie po długich poszukiwaniach pan zamówił czujnik jednak połozenia wału korbowego , nie mógł odszukać po numerach właściwego wieć skierował mnie do sklepu Marco Service (Kielce, ul. Krakowska - jadąc w strone Białogonu po lewej stronie) specjalizującego się w częściach do BMW. Tam okazało się że po numerze w Intercarsie nie mogli dojść bo teraz ten czujnik ma nowy numer katalogowy - w sklepie mieli tą część pod starym i nowym numerem. Cena 391 PLN . Założyłem i problem z odpalaniem zniknął
Witam,
wiem że te problemy z odpaleniem już były ale ja opisze swój może to bedzie to samo ale chciałbym sie upewnić. Posiadam roverka 75 2.0 cdt 99r. przejechane 130000 sprowadzony z Niemiec. Mam go od końca maja i przez miesiąc było wszytsko ok jeździł i odpalał. Później natomiast raz nie chciał odpalić rozrusznik kręcił ale nic z tego (wspomne jeszcze że samochód zamykam zamkiem w drzwiach bo po wymianie baterii w pilocie alarm nie chodzi) i zapalił po jakiejś godzinie i od tego czasu było ok przez te "upały" wakacyjne ani razu mu nie odbiło i odpalał jak ta lala, a teraz kaplica z rana odpali pojade 10 km i już stoję i czekam. Najlepsze jest to że po przjechaniu większej odległości takie cos nie występuje tylko normalnie odpala. I teraz moje pytanie czy to może być ten czujnik wałka czy moze coś immobilizer blokuje i nie można odpalać.pozdrawiam
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 15:31
Zadzwoń do serwisu BMW, LAND Rovera lub do kogoś kto na allegro sprzedaje części do ww. marek podając numer http://forum.roverki.eu/v...p=470701#470701
Popatrz też w Inter Cars bo z tego co pamiętam mieli w sprzedaży.
Witam, chciałem zapyatć czy ktoś z okolicy śląska kup[ował owy czujnik obrotów wałka rozrządu?
Usilnie staram się go doszukać w jakimś sklepie, ale bez powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum