Nadszedł czas zmiany. Zmiany na lepsze mam nadzieję. A że moja 600tka mnie nie zawiodła i szanowne grono posiadaczy jest tak miłe chciałbym pozostać w rodzinie.
Proszę o przegląd poniższych. Na razie nie widzę czegoś super na rynku więc pewnie jeszcze nie raz zawitam z prośbą. Jako nieco uświadomiony będę wybredny...
http://otomoto.pl/rover-7...-C13554775.html
oraz:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1076791612
Ten odpacykowany na zdjęciach, kierownica jakaś malowana itp. Nie spodziewam się szczerości po sprzedawcy ale może mimo to warto rzucić okiem.
Nie jest to co prawda szczyt wyposażenia jak na R75 ale może warto?
No i na tych felach MG się prezentuje..
[ Dodano: Czw Cze 17, 2010 23:08 ]
R75 z tego zestawienia anuluję z rozważań.
... nawet nie ma szyb elektrycznych z tyłu - nie ma się co napalać
Mnie podoba się pierwszy - bo sprzedawca ostrzega kupującego:
"Samochód 100% bezwładu finansowego " - BEZWŁADU - napisał...
Tego nie kupuj, bo splajtujesz
A na serio - Płońsk bym odrzucił, bo ta kierownica pomalowana jest po chamsku.
Strach pomyśleć, jak inne rzeczy naprawiał, skoro tak widoczną rzecz spaprał...
Poza tym - w Krakowie masz dwa na raz, więc to już powód by jechać!
Ale ceny spadły cholercia, chyba muszę swojego przecenić...
Chociaż - nie są one drogie, jeśli opłacone, ale jak do opłat, to + 2 duże zł.
Jeśli kupowałeś kiedyś nieopłacony wóz, to znasz temat, ale jeśli nie kupowałeś, to uważaj, bo zanim wyjedziesz za bramę od sprzedającego, już złamiesz prawo i to może wyjść. Gdybyś kupował ktoregoś, gadaj ze sprzedającym, żeby on zrobił opłaty!!!
Wiesz, nie chciałbym się narzucać, bo ja mam ciemny welur, ale 2004 i cdti - gdybyś chciał, można w W-wie obejrzeć po niedzieli... Chociaż, jak oglądasz MG, to mój R wydałby Ci się biedakiem
Natomiast o wozach wyżej (i jak to jest ze sprowadzanymi) chętnie pogadam i podpowiem, co wiem.
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Pierwszy wygląda na oko OK, tylko do tej "full opcji" to mu nieco brakuje... a tak szczerze mówiąc to mu brakuje prawie wszystkiego
W drugim kierownica rzeczywiście wygląda okropnie, choć auto ogólnie wygląda ładnie.
Z tyłu szyby na korby, ciekawe czy zamiast kratki nawiewów dla tyłu jest mydelniczka
A trzeci to chyba dokładnie ten sam egzemplarz co z pierwszego linka
Nie, szukam właśnie bardziej R75 ale z jasnym wnętrzem. No ale i MG ZT rozważam bo coś mało ciekawych R75 na otomoto (bez urazy dla wystawiających)
To weź koniecznie skórę! Ja miałem R75 z jasnym welurowym wnętrzem i po roku miałem dość. Ciemne wnętrze uznałem za błogoslawieństwo . A żeby nie było zbyt smutno, bo przecież wciąż jest tam sporo jasnych akcentów, kupiłem beżowe dywaniki...
[ Dodano: Pią Cze 18, 2010 10:56 ]
0l0 napisał/a:
A trzeci to chyba dokładnie ten sam egzemplarz co z pierwszego linka
To ja chyba za szybko oglądałem!
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 99 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 08:59
Ten MG ZT ładny i do tego automat. Od razu zrobić chiptuning (i ewentualnie wymienić przepływomierz) i auto będzie jeździć fajnie. Jednak MG jest sztywny i do tego ma 18 calowe felgi co nie poprawi komfortu na polskich dziuro-wybojach. Dobrze jak miałbyś możliwość przejechania się tym autem i sprawdzenia jak to jeździ w odniesieniu do klasycznej R75. Oczywiście ESP ten samochód nie ma, co najwyżej ASR, ale zdjęcia są za małe żeby dostrzec przyciski od ASR i tempomatu. Absolutnie nie jest to full opcja, ale według mnie wystarczająco. Przebieg wiarygodny.
Ten drugi (R75): z tyłu szyby na korbkę (sic!), nie dostrzegłem nigdzie czujnika zmierzchu (co nie znaczy, że nie ma), nie ma zdjęcia zmieniarki CD (tylko czytnika DVD nawigacji w bagażniku - a to chyba nie to samo prawda?), kierownica jakaś dziwna (zawsze można obszyć później w innym kolorze), alu 18'' - bez sensu pomysł do R75, bo to jest limuzyna a nie wóz sportowy. szyba fotochromatyczna - WTF? Jeśli jest faktycznie to w każdym R75 są takie szyby.
Na plus: radio Alpine (to lepsze montowane w R75), roleta, tempomat, fotochromatyczne lusterko (widoczne na zdjęciach - automatycznie się ściemnia jak ci walą w oczy), dwa kluczyki, komplet dokumentów (jeśli oryginalny a nie dorabiany później), piękny kolor lakieru, przebieg może być prawdziwy, ale nie musi.
Nie, szukam właśnie bardziej R75 ale z jasnym wnętrzem. No ale i MG ZT rozważam bo coś mało ciekawych R75 na otomoto (bez urazy dla wystawiających)
A ja nie umiem mojego ładnie sfotografować, bo jak zdjęcie ładne, to waży za dużo - a jak je odchudzam, to ziarno wchodzi. Jakoś zielony na zielonym mi się nie udaje...
Ale fotki podmieniłem na ciut lepsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum