Wysłany: Pon Cze 21, 2010 12:07 Przestroga przed zakupem żarówek
Witam
Przestrzegam przed kupnem żarówek widocznych na zdjęciu, chyba mają większą moc niż jest napisane(55W) bo odbłyśniki w lampach się topią
szkoda lamp a ja miałem nowe
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 12:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 13:29
To może warto zastanowić się nad pociągnięciem producenta / dystrybutora do odpowiedzialności za straty?.
Moc pobieraną ze źródła w miarę łatwo sprawdzić - wystarczą 2 mierniki. Temperaturę bańki też sprawdzi dla porównania z innymi producentami.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
mnie podobne badziewie (za 22 zl komplet z marketu...to byly zamierzchle czasy jak mialem ksenony i chcialem cos fajnego legalnego i taniego )
to mi normalnie po 30 minutach jazdy przestała jedna swiecic...okazalo sie ze ta niebieska banka wybuchła!! masakra!
a sie zastanawiałem na Zlocie co Ty masz w te lampy wsadzone, bo dawały po oczach trochę .... żarówki TYLKO philips, osram, hella, tungsram ... A wszystkie te pseudotuningowe to szroty, co zresztą sam to już niestety doświadczyłeś
Dzisiaj zakupiłem właśnie w sklepie motoryzacyjnym, żarówki Philips H7 Premium, po 22pln za sztukę, mam nadzieję, że jak poprzednie Philipsy mnie nie zawiodą i wytrzymają min. 10 miesięcy. W tym temacie, jak wyżej koledzy pisali- lepiej nie experymentować, tylko kupić coś sprawdzonego
Dokładnie oszczędny dwa razy traci. Chciałeś coś o barwie zbliżonej do białej to polecam Osram Cool Blue lub Philips Blue Vision... obie mimo "blue" w nazwie z niebieskim mają niewiele wspólnego.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
mam nadzieję, że jak poprzednie Philipsy mnie nie zawiodą i wytrzymają min. 10 miesięcy
Moje Narvy maja juz dwa lata.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
a ja o dziwo nie wiadomo czemu w swoim kanciaku nie wymieniałem jeszcze ani jednej żarówki. czemu nie wiem a ponad półtora roku już nim jeżdżę.
w słuzbowej fabii co 2-3 miesiace pada ząrówka. a u nie nic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum