ja mam u siebie 15 cali z et38 i oponkami 195 50 tak jak na obrazku i nie narzekam,ale chce zmienic oponki na 195 55 bo troszke za duza luka jest miedzy opona a nadkolem
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 13:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
7" szerokości i chcesz 185 pchać? 195 absolutne minimum, 205 moim zdaniem najlepsze. Chyba, że chcesz German Style i mieć naciągniętą oponę na felgę, ale bezpieczne to to nie jest.
ja mialem na 7,5j opone 175/50 nie jezdze powoli wiec nie mowcie ze to niebezpieczne.. widzialem naciagi na 9j 195/45 a nawet bardziej harcorowe ... jesli chcesz mieć optymalnie to 195/50 ja obecnie takie mam i napewno nie sa naciagniete.. raczej baloniaste zalezy kto co lubi..
i ludzie smigaja przy roznych autach od bmw vw audi do fiatow a nawet trabantow z roznymi silnikami vr6.. 2,5 ach www.cultstyle.pl tam na forum znajdziecie maniakow
pozdro
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W drugim autku mam opony 195/50/R15 na feldze o szerokości 7". Całość prezentuje się nieźle, nie widać kompletnie naciągu. Rant ochronny na oponie bardzo dobrze spełnia swoje zadanie.
To felgi i oponki już są;D
Mówiliście że będzie trzeć itp a nic nie trze:) felga 7cali 35ET i opona 195/55. Gorzej chyba będzie jeśli będę chciał dać glebę,ale to dopiero przyszłość;p
Witam:)
Jestem nowy na forum, widzę, że temat jest popularny więc i ja zapytam o radę.
Chcę kupić felgi do mojej 200-tki, np. takie http://moto.allegro.pl/it..._5cali_r15.html
ROZMIAR 15
OSADZENIE (ET) 35
SZEROKOSC FELGI 6,5 CALI
ŚRODEK 67,1
I mam w związku z tym pytanie, jakie opony musiałbym do nich dobrać, czy będzie trzeba obniżać auto i ile takie opony mogą kosztować. Proszę o łopatologiczne wypowiedzi, bo średnio się na tym znam:)
Pozdrawiam:)
endi-endi, ładny wzór ten który podałeś jako przykład, jednak ja posiadając R200 rozglądał bym się raczej za takim modelem felg oryginalny dla Rover 400 -- Phoenix 7 Spoke , tu jest wykaz http://roverki.pl/index.p.../46-felgi-r200, do tego jakiś ładny profil opony 45/50 i lekkie obniżenie furki np. na sprężynach od MG ZR, na pewno zacnie by to wyglądało. Ale tak jak pisze to moje podejście i nie wiem jakie masz osobiste preferencje.
Na razie jestem na etapie wyboru, nie spieszę się z tym, bo mam po drodze inne wydatki, więc spokojnie się rozejrzę:) te Square 6 Spoke wydają się całkiem fajne. camaro17, orientujesz się gdzie mozna takie oryginalne felgi dostać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum