Witam, troche poczytałem na temat wygłuszania drzwi, niektórzy polecają maty niektórzy jakies wełny.
Moje pytanie brzmi tak:
Czy jeśli do wygłuszenia drzwi wykorzystam taśmę dekarską to da jakiś efekt? Ewentualnie wewnątrz drzwi mogę zastosować takie maty podłogowe pod panele bo mam takich sporo tylko zastanawiam sie w jaki sposób je zastosować...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 12:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poszło mi prawie 30m na jeden drzwi ale efekt taki sam jak przy matach APP
To chyba zawiasy drzwi Ci długo nie wytrzymaja A licząc że 10m kosztuje ok100zł taśmy soudal, to 60m =600zł. Za tą cenę już byś miał porządne wygłuszenie.
A po 2, jestem ciekaw jak to bedzie wygłuszać w zimę, przy tmep poniżej -10
Matbia napisał/a:
Czy jeśli do wygłuszenia drzwi wykorzystam taśmę dekarską to da jakiś efekt?
Tak, będzie efekt Tylko zaklej zewnetrzną część blachy a potem wszystkie otwory technologiczne na wewnetrznej czesci i bedzie git
Matbia napisał/a:
Ewentualnie wewnątrz drzwi mogę zastosować takie maty podłogowe pod panele bo mam takich sporo tylko zastanawiam sie w jaki sposób je zastosować...
Jesli to jest to co myśle, czyli tak jakby gąbka, to przyklej to miedzy wewnetrzna blache a tapicerke
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
Ja wygłuszałem na początku matami app i szczerze nie polecam. Po pierwszej zimie wszystkie z zewnętrznej części drzwi popękały i leżały w kawałkach między tapicerką a drzwiami. Co więcej drzwi były okropnie ciężkie (dekara jest lżejsza ale żeby nią dobrze wygłuszyć drzwi to na otwory technologiczne trzeba przynajmniej dwie warstwy nałożyć) i opadły dość znacznie. Teraz mam naklejoną STP (14zł/ark na alledrogo) i wreszcie cisza i spokój. Drzwi są lżejsze i już po otwarciu tak nie wiszą w dół
Więc jeśli chcesz robić dobrze to odpuść sobie APP i inne tego typu wynalazki. (dekare ew można dać na wewnętrzną stronę drzwi ale też najlepiej dwie warstwy)
pzdr P
Spoko, ja kupiłem jakoś 50m tej taśmy dekarskiej w szerokości 15cm za ~60zl i ta cala rolka wazy może z 3kg tylko Warstw dałem coś ponad 3 na jedne drzwi w profilu w środku tylko dwie warstwy poszły I drzwi nic nie opadły
Mi maty APP w 220 po prawie dwóch zimach całkiem dobrze wytrzymały nic nie odpadło ale dałem dwie warstwy
Efekt w dźwięku jest taki sam jak z matami APP
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum