Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:11 [R75] Wysprzęglik ale jaki?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Czy wysprzęglik od frelka diesla np. taki http://www.allegro.pl/ite...ik_sprzegl.html będzie pasował do 1.8 benz a jeśli tak to czy dokładnie podpasują złączki itp. Pytam bo dedykowane do 1.8 benz są sporo droższe a może to ten sam towar jest inaczej zapakowany?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 12:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do 2.0 i 2.5 pasuje ten od Frellka TD4. Do tego Tomi na stronie ma podane że 1.8 ma ten sam, więc nie widzę przeszkód w jego założeniu. Do TD4 są tańsze a ponadto panuje opinia że są trwalsze.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysprzęgliki od frrelandera są trwalsze niż oryginały, mają metalowe, a nie plastykowe rurki, oczywiście jak każda część muszą być równo założone, żeby nie rozwalić łożyska na wysprzęgliku.
Rurka wysprzęglika freelandera idąca od pompki jest nieco dłuższa, ale bez problemu można ją powyginać i dopasować, ale uważać też trzeba, żeby jej nie połamać.
apples, temat czytałem wcześniej ale jak się ma wydać parę złotych to lepiej się upewnić, a tak na marginesie kupiłem na allegro zestaw sprzęgła luk (niby) bo pudełko luk a w środku docisk + tarcza firmy AP i co mam z tym zrobić montować czy odesłać
zetkaii, następnym razem bardzo proszę upewniać się poprzez zapytanie czy dopisanie się w temacie bliźniaczym. Proszę nie zakładać tematów, jeśli takie już się na forum pojawiały.
Pomyliłeś apples, teraz mówimy o tarczy i docisku AP które dostałem w pudełku luk a wcześniej dyskusja toczyła się wokół wysprzęglika AP. Nie miałem zamiaru go wymieniać tylko taczę i docisk gdyż cena takiego to ponad 500zł ale skoro pasuje wysprzęglik od TD4 (300zł) to może się skuszę i wymienię, a Ty co radzisz wymieniać czy nie?
jupik [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 10:09
kasjopea napisał/a:
Słucham? Na forum obowiązuje regulamin i zasady kącika i proszę się do nich stosować.
Tylko że ta szukajka na tym forum zupełnie się do niczego nie nadaje o wiele prościej jest założyć nowy temat niż cokolwiek tutaj znaleźć mam nadzieje że coś kiedyś się zrobi w tej sprawie.
A upomnienia że już taki temat istnieje to ja dziękuje-przeglądać kilkaset tematów po kolei bo dnia braknie
jupik, na pewno szukajce się poprawi, jak każdy będzie zakładał nowy temat o swoim problemie. Ilość problemów w naszych autach jest skończona i większość z nich została na forum poruszona. Zresztą to nie miejsce na tę rozmowę. Komentarze na temat forum można zamieszczać w innym kąciku. Zachęcam. Bo bałagan bardzo łatwo jest robić, a później jest marudzenie, że nic nie można znaleźć .
jupik, szukajki trzeba umiec uzywac. Ja jak cos potrzebuje i jest na forum to zawsze odnajduje, a poza tym tak jak napisala Kasjo
kasjopea napisał/a:
bałagan bardzo łatwo jest robić, a później jest marudzenie, że nic nie można znaleźć .
Do tego dodam, ze warto zakladajac temat pisac dokladnie czego on dotyczy, bo np. "[R600ALL] POMOCY!!!!" nie poprawia jakosci szukajki.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 11:34
zetkaii napisał/a:
a Ty co radzisz wymieniać czy nie?
Osobiście bym wymienił. Dlaczego? Wywalenie ponowne skrzyni kosztuje ok 350zł więc lepiej wymienić za jednym zamachem i mieć spokój. Wiem że kompletne sprzęgło to spory dodatkowy koszt ale w tym wypadku chyba warto.
Ile ma przejechane na tym sprzęgle (orientacyjnie)?
na liczniku 207 tys. ale mam to auto od niedawana więc nie wiem czy ktoś nie "majstrował" przy przebiegu choć wydaje się po wyglądzie i jeździe że tyle może mieć
[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 14:09 ]
ale ile na tym sprzęgle nie mam pojęcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum