Wysłany: Wto Lip 13, 2010 11:52 [Rover 420SDI] kod błędu 55 nie mogę odpalić.
Dzisiaj rano chciałem jechać do pracy a tu kiszka, nie mogę odpalić i ten sygnał dźwiękowy. Wybłyskałem sobie błędy i wyszedł 55, czyli usterka ECM. Pojęcia nie mam co się stało . Przejrzałem kable, styki itp. i nic. Na dodatek nie mam do kogo podjechać bo wszędzie tłoczno. Co się dzieje z tym autem ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Opisz dokładniej kolejno co się dzieje ... czy rozrusznik w ogóle kręci, o jakim sygnale dźwiękowym piszesz ... pewnie immobilizera. Sprawdzałeś baterie w pilocie Masz jednego pilota czy 2 czy na drugim odpala
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 14:02
Rozrusznik nie kręcił. Piszę w czasie przeszłym bo uporałem się z problemem. Powodem była bateria a dokładniej blaszka dociskowa w pilocie która się obluzowała (lutowania). "Naprowadził" mnie elektryk samochodowy do którego dziś dzwoniłem. Nie wiem co miał do tego błąd 55, ale tak mi wybłyskało. Nie wiedziałem, że mam u siebie takie ustrojstwo jak immobilizer. Dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdrawiam wszystkich
Czyli standardowa usterka pilota dobrze, ze działa ... a co do błędów to, to że coś wybłyska, to nie znaczy na 100% że dana awaria istnieje ... z ciekawości sprawdź za czas jakiś ... 2 - 3 tygodnie, czy talej ten błąd ECM będzie ... możliwe, że zniknie. Generalnie usterki ECM to wyjątkowo rzadkie przypadki.
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 17:17
Jednak mam ciągle ten błąd 55. Byłem na diagnostyce i coś z masą komputera nie tak. Powiedzieli, że jeśli nic złego się nie dzieje to jeździć i się nie przejmować. I tak robię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum