filtr powietrza znajduje sie w plastykowej puszczce na prawo od silnika. Dochodzi do niego taka rura od kolektora dolotowego. Po bokach są zatrzaski wystarczy wypiąć i puszkę ściągnąć i wymienic filtr.
Filtr paliwa znajduje sie na ścianie grodziowej. Taka mała metalowa puszka z góry i z dołu wychodzą przewody paliwowe skrecane na nakrętki. Co do filtru paliwa to odradzam kupowanie tanich filtrów na allegro zwłaszcza Deckerman czy jakoś tak. Strasznie przecieka!!! Najlepszy jednak okazał sie filtron
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a niby dlaczego filtron to shit? Ciekawy bo jeden z najlepszych mechaników na tym forum poleca tylko te filtry. Ja mam wszystkie filtry filtrona i nie narzekam. Filtr paliwa w końcu nie przecieka na gwincie, filtr powietrza sie nie rozdziera...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Filtron robi dobre filtry, Knecht poprostu lepsze. Na pewno filtron to nie jakas fuszerka. Rozcinalem puszke filtra Knechta (bardzo solidny wklad i zawor obejsciowy ),tak sobie bo duzo jest na Youtube filnikow z rozcinaniem filtrow ,ale zwykle z USA i nie ma tam Knechta. Filtron to inaczej WIX (przynajmniej na europe) mozna sobie taki filmik znalezc.
http://www.youtube.com/watch?v=6BQha9MSM-U
Wyglada oki, ale nie tak dobrze jak Knecht. I mialem jeszcze inny filtr robiony przez Fraam ,z logo sklepow motoryzacyjnych "Halfords" place za nie 2€ z karta znizkowa, kupilem dwa ,jeden do ciecia Po rozcieciu pobieglem kupic pozadny filtr bo w zasadzie nic by nie filtrowal (wszysyko trzymalo sie w srodku na tekturze i kleju) . Teraz mam wlasnie Filtrona(mozna kupic bez problemu w IRL) , w zapasie Knechta na nastepna wymiane. Mozna sobie porownac filtry powietrza Filtrona i Knechta , mam teraz Filtrona ( WIX-a ),wczesniej Knechta i byl o wiele bardziej zabezpieczony olejem zeby nie nasiakal woda, ale Filtron tez jest oki. Dla mnie nie ma znaczenia bo i tak wymieniam czesciej niz nakazuje zdrowy rozsadek Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum