Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Mam problem z kołem pasowym silnika w moim R75 . Mechanik poinformował mnie ,że koło się rozsypało , założył drugie , nowe po czym okazało się ,że to nowe strasznie się grzeje , niestety nie bardzo wie jaka jest tego przyczyna .Proszę o pomoc . Pilne
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Maj 22, 2011 09:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 19:10
jacuchna21 napisał/a:
Jast gorące,topi się
Dziwne. Osobiście nie spotkałem się z czymś takim. Do sprawdzenia wszystkie elementy przeniesienia napędu silnika pod względem blokowania się lub wibracji (bicia) - 3 rolki, alternator, pompa wody, kompresor klimatyzacji (sprzęgło) i pompa wspomagania.
Już wszystko jasne dzięki Wam koledzy . Koło pasowe grzało się , bo walnął rezystor wentylatora chłodnicy klimy , chodziła ciągle na drugim biegu i obciążała alternator i koło pasowe .DZIĘKUJĘ
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 17:48
jacuchna21 napisał/a:
Już wszystko jasne dzięki Wam koledzy . Koło pasowe grzało się , bo walnął rezystor wentylatora chłodnicy klimy , chodziła ciągle na drugim biegu i obciążała alternator i koło pasowe .DZIĘKUJĘ
Jak powiedział Ci to mechanik u którego wymieniałeś wcześniej koło pasowe to ściema jak nic. U mnie ostatnio w te upały chodzi tylko na 3 biegu bo jest tak gorąco że 1 bieg nie schładza i koło się nie topi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum