Wysłany: Czw Lip 22, 2010 07:45 [R420 D 1997r.] Szarpanie
Witam.\
Może ktoś mnie oświeci. Podczas zmiany biegu z 1 na 2 lub 2 na 3, po puszczeniu sprzęgła samochód ma takie szarpnięcia, które po dodaniu gazu znikają. Nie wiem, może coś źle robie podczas zmiany biegów (to mój pierwszy diesel). Jak spróbowałem zmieniac biegi tak by obroty nie spadły poniżej 1800 obr jest ok.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 07:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
etam nic nie trzeba .... można jeździć w dowolnym zakresie np. 1500 - 2000 obr i ma nie szarpać ... a kolego sprzęgło przy zmianie biegów puszczasz łagodnie czy tak po prostu "zdejmujesz nogę" ... jeśli łagodnie i szarpie to moze być już luz na "sprężynkach" na tarczy sprzęgła i będzie lekko szarpał. Generalnie to .... musiałby ktos inny sie przejechać Twoim autem, lub Ty spróbować innym R, żeby stwierdzić na 100% jakąś wadę sprzęgła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum