Wysłany: Wto Sie 03, 2010 16:17 [214 Si 97] problem z odpaleniem po HGF
Witam,
Po założeniu uszczelki i skręceniu całości nie chce odpalać, przed wymianą uszczelki zapalał za 1 razem.
Wszystkie czujniki podpięte, kopułka palec nowe, wymiana świec nic nie pomogła. Wydaje się że brak iskry, nie dziś nie mam jak sprawdzić, może czujnik wału? ale mógł się uszkodzić sam z siebie podczas wymiany uszczelki?
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 20:06
po głębszej lekturze forum też mam takie wrażenie, że to jednak rozrząd. Ustawiłem go dokładnie tak jak był, ale niestety nie wsparłem się tą instrukcją http://www.roverki.pl/ind...rover-serii-k16
Jutro sprawdze czy to te koła.
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 08:10
Te dwa duże koła mam prawidłowo wg instrukcji, nie wiem jak to małe na dole bo go nie widać, czy musze odkręcać te duże śruby trzymające silnik aby sie do niego dostać?
znaczenie jak najbardziej ma. Na kopułce jak się przyjrzysz to jest numeracja "czopów" i podłączasz według niej, zakładając że pierwszy cylinder jest po lewej stronie (przy pasku).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum