Wysłany: Pon Sie 23, 2010 10:51 [r416 si 95r benzyna] odklejona podsufitka
Witam
Czy ktoś z forumowiczów wie może w jaki sposób można przykleić podsufitkę. Odkleiła mi się w 60%, nie chciał bym jej jakoś zrywać czy zdejmować,więc może jest jakiś inny sposób?
Zastanawiałem się czy żelazkiem przez jakąś szmatkę nie spróbować, ale wolałbym się najpierw doradzić?
Za pomoc z góry dziękuję:) i Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 10:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja dałem za nowy materiał plus klej -100zł, w sobotę będę wymieniał z pomocą kolegi z forum
podklejanie wiszącej podsufitki bez demontażu na nic się zdało
wymiana materiału to jedyne wyjście
ja ostatnio tez wymienialem material...powiem tak...zrypalem po calosci...najlepiej to bym musial i ten zerwac kupic nowy i jeszcze raz...ale teraz to juz wiem jak sie to robi.
1. Bez rakli nie da rady tego ladnie zrobic, naciagnac
2. klej tapicerski w sprayu starcza na jakies 30% powierzchni podsufitki...
najlepiej kupic 800ml butaprenu, porzadnie wymieszac, wysmarowac nim cala podsufitke, odczekac 20 min i przykleic material na raz...potem zostawic w garazu na ze 2 noce co by smrod kleju sie przewietrzyl i zamontowac do auta! To tylko sie wydaje taka prosta robota.
pozdrawiam!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mnie tez to dopadło widzę ze wśród 400 to choroba, Jak dzwoniłem do tapicera i się pytałem to mi powiedział za podstawienie auta i wymianę podsufitki ok 500zl szkoda ze nie zapytałem jakby wyciągnął podsufitkę zdarł stara i zawiózł do oklejenia to ile by wziął?
Witam.
W zeszłym roku we wrzesniu wymieniłam całą podsufitkę w swoim R400 w zakładzie tapicerskim i co??? Na obecną chwilę znowu się odkleja i trzeba będzie gonić z reklamacją a była taka piękna, nowiusieńka. Koszt wymiany na zeszły rok to kwota 300zł.
Pozdrawiam
300zl za podsufitke zartujecie aaaaaaaaaaaaaaa to wychodzi na to ze jakbym kupil jeszcze raz klej i material i nakleil jeszcze raz nowy (teraz juz porzadnie) to i tak zoszczedze niz jakbym dal do tapicera
Ja tam mam taka hurtownie izolacji technicznych w Dołujach, ciut za szczecinem, od mojego domu 25km w jedna strone
Zajrzyj sobie na ich strone www, wpisz w google DEKA Dołuje i wyskoczy Ci...a najlepiej to obdzwonic lokalnych tapicerow oni takie rzeczy wiedza
[ Dodano: Czw Sie 26, 2010 20:45 ]
na allegro troche drogo wychodzi...26zł 1mb ja wzialem chyba 1,2mb i zaplacilem 28 zł...w sumie...koszta takie same teraz jak pomysle...ja musze np przejechac 50 km co rowna sie kosztowi wysyłki hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum