Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 16:54 [R75] Kontrola trakcji
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
mam pytanie pali mi się kontrolka abs i kontrola trakcji a i od czasu do czasu zapala się kontrolka płynu hamulcowego hamulce nawet przy wolnej jeżdzie zachowują sie jakby abs działał to znaczy terkocze i pedał h-ca podskakuje wyczytałem że może być uszkodzony pierścień zębaty przy kole jak to sprawdzić czy da się to zobaczyć po zdjęciu koła
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 17:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 16:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 17:26
przemolka1 napisał/a:
wyczytałem że może być uszkodzony pierścień zębaty przy kole jak to sprawdzić czy da się to zobaczyć po zdjęciu koła
R75 nie ma klasycznych pierścieni zębatych , a ma pierscienie magnetyczne w łożyskach piast.
[ Dodano: Czw Wrz 02, 2010 18:26 ]
po sciągnięciu koła możesz sprawdzić tylko przewód od czujnika ABS , ale to świecenie trzech kontrolek (jesli jest prawidłowy poziom płynu hamulcowego ) wskazuje raczej na usterkę układu ABS i EBD z winy modulatora pompy ABS. Jednoznacznie może to wskazać tester diagnostyczny.
wyczytałem że może być uszkodzony pierścień zębaty przy kole jak to sprawdzić czy da się to zobaczyć po zdjęciu koła
R75 nie ma klasycznych pierścieni zębatych , a ma pierscienie magnetyczne w łożyskach piast.
[ Dodano: Czw Wrz 02, 2010 18:26 ]
po sciągnięciu koła możesz sprawdzić tylko przewód od czujnika ABS , ale to świecenie trzech kontrolek (jesli jest prawidłowy poziom płynu hamulcowego ) wskazuje raczej na usterkę układu ABS i EBD z winy modulatora pompy ABS. Jednoznacznie może to wskazać tester diagnostyczny.
jeszcze do tego wszystkiego prędkościomierz wariuje jadąc nie wiem ile ale pokazuje 40km chociaż jade szybciej a jak przyspieszam to spada poniżej 40ki i cały czas faluje
. Gdybyś był w Olsztynie to moglibyśmy nad tym popracować, np podmienić czujnik z mojego.[/quote] dzięki za propozycję ale obecnie siedzę w Monachium i tu muszę się z tym uporać. A tak na marginesie to w szczytnie mam bardzo dużo znajomych zajebiste miasto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum