Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 19:16 [R420Di '96] Wykres, mało koni na serii
Witam
byłem na przenośnej hamowni, wyszło 96KM i 190nm na serii
pomiar był robiony na 3 biegu podczas jazdy
na ile jest wiarygodna taka hamownia?
silnik wydaje się być w dobrej kondycji, turbo dmucha 0,9 bara może nawet ciut więcej, nie czuć żeby był słaby a pomiar mnie trochę zmartwił
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 19:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Strasznie malutki ten wykres. Wstaw na photobucket czy cuś
Jak tak patrze to wydaje się być ok przebieg momentu... bardzo ładny, nie to co w iDT
Skoro u mnie wyszło w porządku, to chyba wiarygodna ta hamownia
Jedyne co rzuca się w oczy to strasznie wysoko max moment obrotowy... ale w sumie płasko dość jest...
Już wiesz, że turbo tyle dmucha? Czyli dmucha ok... Wywal kata moim zdaniem, może być już rozwalony.
Tak pojechałeś z biegu na tą hamownie czy poczyściłeś wszystko przed pomiarem? Po za tym to auto ma 14lat te 9KM mogło po prostu zdechnąć no i hamownia podwoziowa była by bardziej wiarygodna...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Tak pojechałeś z biegu na tą hamownie czy poczyściłeś wszystko przed pomiarem?
pojechałem robić czipa a skończyło się na samym hamowaniu, egr mam zaślepiony a kolektor dolotowy tez był czyszczony z nagaru, nic więcej nie czyściłem
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 68 Skąd: Pleszew
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 10:09
dokładnie tak
Aby dynomet dał w miarę realny przebieg krzywych potrzebuje co najmniej 4 biegu.
A ten bieg to już spora prędkość, duże opory wiatru którego z każdym pomiarem kierunek może się zmieniać, a spory uciekający kawałek drogi może mieć różne pochyłości.
A to powoduje spore rozbieżności w powtarzalności pomiarów dynometem.
Dlatego większość "dynometowców po przesiadało się na hamownie stacjonarne.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum