Skupiłem się na tylnym zawieszeniu a tam w ciągu znaków stoi:
"..... (originally seen on the 1988 Z1 sports car, and subsequently evolved for use in the 3 Series).... "
Więc zwiecha tylna bazuje konstrukcyjnie na Z1 aby tam została rozwijana w dalszym ciągu w serii 3. Nie mylić serii 3 z Z3
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
No i tu się mylisz...
Serią 3 nie jest określanie nic innego jak BMW serii 3. Zgodzisz się??
Chyba jakiś człek co pisał ten referat napisałby Z3, chyba że był mocno "doinformowany" lub też wykorzystał własny skrót myślowy i wyszło jak wyszło....
Ja grzmocę.... Albo słabo znasz angielski albo udajesz że się znasz........
Przeczytaj raz jeszcze co tam pisze.... Z axle to nie zawieszenie z Z tylko patent BMW dotyczący tylnego zawieszenia. Po raz pierwszy "Z-axle" został zastosowany w BMW Z1 i stąd dalszą ewolucją stosowane w serii 3 i innych opartych o tą technologię..
Cytat " The rear suspension, called the Z Axle, was specially designed for the Z1.[7] It was one of the first BMWs to feature a multi-link design.[8] In the 1990s, the Z-axle would be used on a variety of BMW Group vehicles, including the E36 BMW 3-Series and the R40 Rover 75.....
Chcesz jeszcze podyskutować????
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Ja grzmocę.... Albo słabo znasz angielski albo udajesz że się znasz........
Wystarczająco aby wiedzieć o czym czytam.
TomC napisał/a:
Z axle to nie zawieszenie z Z tylko patent BMW dotyczący tylnego zawieszenia. Po raz pierwszy "Z-axle" został zastosowany w BMW Z1 i stąd dalszą ewolucją stosowane w serii 3 i innych opartych o tą technologię..
Co to patent Z ? Jasno odbieram jako zawieszenie "patent" do/od modelu Z.
Cytat:
Chcesz jeszcze podyskutować????
Poczytaj dane Rovera. Najlepiej katalogowe lub w Rave.
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Wrz 09, 2010 11:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum