Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 14:49 Rover 200 + MG parts > czy teraz lepiej :) ?
Witajcie po wielu "niechlubnych" opiniach dtyczącej mojej starej blendy, streetwise, która to kolorem nie pasowała, to znów w ogóle nie pasowała została zmieniona.
Dla przypomnienia:
Tak było:
Zostało to zmienione, na blendę MG ZR + spojler - odebrane od lakiernika zostały zamontowane na aucie, a oto efekt:
Czy teraz jest lepiej ?
W drodze z Anglii są do mnie 2x lampy MG ZR nie dymione + oryginalny znaczek a nie taki fake jaki mam teraz
W przyszłości wskoczą lusterka z R25, dokładka zderzaka przedniego i listwy czarne w kolor autka. Ale to nie teraz.
Poza zmianami zewnętrznymi, został wymieniony mieszek oraz elementy drewnopodobne zostały zastąpione oryginalnymi z ZR:
Dodatkowo wymieniłem tapicerkę drzwi na oryginalną z MG ZR, moim zdaniem lepie się prezentuje, niż stare R200
W oryginale, były uchwyty na napoje w boczkach, ale znalazł się kupiec a właściwie zamiennik, wymieniłem na takie bez kubków i zyskałem 100 PLN a osobiście - nie brakuje mi tego z kubkami
Ciekawostką może być tweeter - tak co prawda w drzwiach, ale za to ruchomy, naprawdę solidnie zrobiony:
Wszelkie plamy, brudy, syfy to tylko i wyłącznie mój talent do mycia/sprzątania auta, który oscyluje na poziomie 4/10
[ Dodano: Wto Wrz 21, 2010 15:49 ]
klikając w fotkę, wyświetli się powiększona
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 14:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dlatego skłaniam się do 16" ale niestety w zbiorniku wyrównawczym jest sporo oleju.. hgf się zbliża. Jak będę przy kasie, zamiast robić HGF zrobię 14 16V lub 1.6, w zależności od finansów. Jak będzie biednawo, to zostanie 8V i 16" a jak bogaciej, i wymienię silnik to będę kminił nad 17"
Główna różnica między Twoim a moim silnikiem to głowica i kolektor dolotowy
Nie wiem czy i komputer w rzeczywistości nie jest ten sam. Oczywiście jeszcze otoczenie, czyli np. inny pasek rozrządu.
I z tego co wiem to 1.6 8V nie było tylko 1.4 8V więc po zmianie głowicy masz 1.4 16V i 103KM oraz 127Nm
Dlaczego przekładają? A bo ja wiem, ja nie wiem nawet dlaczego przy HGF przekładają
Dlaczego przekładają? A bo ja wiem, ja nie wiem nawet dlaczego przy HGF przekładają
bo przecietny mechanik nie umie sprawdzic czy silnik jest ok - czy mozna w nim wymieniac tylko uszczelke - czy cos wiecej - a najlatwiej klientowi powiedziec: kup pan drugi silnik bo kseria to jednorazowka
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum