Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich jako nowy uzytkownik R75 (przejsciowo - samochod kupiony dla tescia).
Kupujac wiedzialem,ze pare rzeczy jest do zrobienia. Aktualnie sprawdzilem kody bledow poduszek (pali sie kontrolka na desce) i wyszlo co nastepuje:
P180A
P1809
P2805
P2863
Wie ktos co to za bledy, lub gdzie moge szukac sciagawki z wyjasnieniami. Przegladalem forum, ale takie akurat mi nie wyskoczyly.
Z gory dzieki za informacje
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:37, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po bezplatnej rejestracji mozna sprawdzic 3 kody tygodniowo za darmo+dodawac opisy objawow i napraw http://www.gendan.co.uk/codebank/ strona w jezyku angielskim.
Dzieki Apples, ale niestety w tych bazach nie znalazlem wyjasnienia bleodow, o ktorych pisalem. Konkretnie znalazlem tylko jeden z nich mowiacy o wersji 4x4, wiec to nie to.
W zwiazku z tym prosze o dalsza pomoc
[ Dodano: Czw Wrz 30, 2010 15:53 ]
abialy napisał/a:
po bezplatnej rejestracji mozna sprawdzic 3 kody tygodniowo za darmo+dodawac opisy objawow i napraw http://www.gendan.co.uk/codebank/ strona w jezyku angielskim.
Kapitalna stronka, ale niestety w moim przypadku nie znalazlem tych bledow.
Macie jeszcze moze jakies inne zrodla?
[ Dodano: Pią Paź 01, 2010 12:45 ]
Niestety sprawa tych bledow okazuje sie bardziej zlozona. Na chwile obecna tylko wiem tyle,ze wyszly one z centralki odpowiadajacej za poduchy i napinacze.
Jesli ktokolwiek z Was mialby informacje, kto moglby mi tutaj pomoc bede bardzo wdzieczny
Druga sprawa jest taka,ze pewnie zaczne szukac wentylatora do chlodnicy (z tego co doczytalem czesta usterka). Macie namiary na jakis sklep (UK/Polska/Allegro) gdzie mozna takowy dostac w dobrej cenie?
Uzywane tez wchodza w rachube, ale kompletne (czesto wycinane sa bez przekaznika i innych ustrojstw, ktore przydadza sie w moim przypadku)
nie wiem co to za kody bledow ale gen. wiem ze r75 maja pod fotelami takie zolte kostki od poduszek i u mnie bynajmniej czasem jak sie porusza krzeslem do przodu do tylu to sie wypinaja lub luzuje te styki w tych kostkach i wywala blad. Wtedy zerkam pod fotel od strony pasezerow z tylu i kazda kostke dociskam jeszcze raz pod kazdym fotelem i przekrecam kluczyk sprawdzajac czy pomoglo i w 100% zawsze mi lampka z deski dot. kontroli poduszek znika. kiedys gdzies bylo to na forum lepiej opisane. Wiec nie chce sie madrzyc bo nie znam sie totalnie ale u mnie to pomaga, wiec mozesz sprobowac zaczac od tego.
Dzieki sprawdze to dzisiaj wieczorkiem. Dobrze by bylo jakby tylko na tym sie skonczylo, ale jest ryzyko ze to cos z czujnikami poduch czy innymi elementami systemu. Auto mialo delikatne buzi w grudniu zeszlego roku, kiedy poduchy nie odpalily i moze cos sie wtedy podzialo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum