Wysłany: Pią Paź 08, 2010 16:45 [R200 1.4 Si 99]Demontaż chłodnicy. Auto z klimatyzacją
Witam.
Mechanik który demontował rozszczelnił klimatyzację, twierdząc że inaczej nie da się zdemontować chłodnicy ponieważ przeszkadzały przewody (powiedział że musiał wyciąć przewód idący nad chłodnicą żeby go nie połamać). Czy to normalne czy ktoś ingerował w instalację klimatyzacji??
Nie widziałem jeszcze tego wszystko odbyło się na telefon więc dopiero w w poniedziałek będę na miejscu i ocenie straty wykonane przez mechanika.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 16:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Heh nie wiem jak jest to w benzyniaku ale faktycznie długa rurka powyginana może być problemem wyciągając chłodnice. Tylko że powinien wtedy zrobić to trudniejszą drogą i wykręcić w całości przewód nawet gdyby wymagało to odkręcenia kilku dodatkowych rzeczy.
Wycinanie NIE JEST normalną praktyką.
Natomiast jeśli chodzi o sam czynnik to uleciał w powietrze czy odsysał maszyną ? Jeśli opcja 1wsza to również głupota i powinien zapłacić za czynnik.
Powinien zapłacić według mnie za wszystko, sam wymieniałem chłodnice i po demontażu zderzaka z przodu bo to pomogło troche wyciągnąłem chłodnice na kanale a tej od klimy nawet nie dotknąłem Drzyj z niego kase
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum