Witam.
Z racji tego, ze przeszukując forum nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem pozwoliłem sobie 'szkrobnąć' co nieco.
Otóż sprawa wygląda tak.
Jadąc pewnego zimnego wieczoru z uczelni do domciu mym R400 nagle przestał pracować nawiew powietrza do środka auta.
Poziom prędkości nawiewu od 1 do 5 w ogóle nie reaguje na nic. I nie słychać pracy tego wentylatora.
Co w tym tkwi? Co jest przyczyną i co ewentualnie wymienić. Warto wspomnieć że rezystor już był robiony, a wszystkie bezpieczniki są okay.
Liczę na szybką i celną odpowiedź bo wiadomo ze jazda bez ogrzewania z zaparowanymi szybami jest bardzo niebezpieczna i nie należy do przyjemnych, a samochodzik jest mi niezbędny
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm A nie 1-4 ? Jeśli na żadnym nie chodzi (nawet na 4) to może albo wtyczka zasilania wentylatora spadła albo wentylator się spalił. Zdejmij schowek co by lepiej widzieć i posprawdzał podłączenie wtyczki do wentylatora. Tyle na początek.
Witam.
Podepnę się pod temat.
W moim R45 (z klimatronikiem) od jakiegoś czasu zawiesza się wentylator nadmuchu powietrza, tzn. czasem po uruchomieniu silnika nie pracuje, a po przejechaniu kilkuset metrów i np. skręcie "zaskakuje" i działa już normalnie. Dziś podczas kilkukilometrowej jazdy nie włączył się w ogóle. Zdjąłem schowek i zacząłem się rozglądać pod deską rozdzielczą, ale prawdę mówiąc nic nie znalazłem, no może oprócz dwóch nie podpiętych wtyczek (zdjęcia zrobię jutro i wrzucę, może ktoś postawi diagnozę, od czego mogą być). W każdym razie wku...rzony schowałem schowek do bagażnika, żeby się jutro z nim nie motać, na koniec uruchomiłem silnik i... to wredne ustrojstwo zaczęło działać Co może być przyczyną takiego zachowania? Wszystkie wtyczki w zasięgu wzroku wydają się być w porządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum