Czy ktoś już odnalazł pasujący na 100% zamiennik?
Byłem dzisiaj na wymianie filtrów i dopasowano zły (niestety nie wiem jaki, pudełko czerwono-niebieskie) - muszę go zatem kupić samodzielnie
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 15:29
Ja nie dawno u siebie wymieniałem filtr paliwa. Zamówiłem wg. katalogu Filtron PP829, niestety w katalogu jest błąd i ten filtr nie pasuje, różni się gwintem z jednej strony. Pan w sklepie motoryzacyjnym dopasował mi do mojego Rovera 214Si filtry MANN WK612/3 oraz Filtron PP942. Wziąłem ten Filtrona, bo był o prawie 30zł tańszy. Zamontowałem bez najmniejszego problemu. Poprzedni filtr nie był wymieniany od nowości (auto ma 12lat), widniał jeszcze na nim napis Rover, niestety oznaczenia na nim były lekko poprzecierane i nie dało rady odczytać. Polecam Filtron PP942 jak większość osób na forum.
DENCKERMANN A110030 - nie działa, dzisiaj sprawdzałem.
Czy Filtron PP942 posiada w jednym gwincie "stożek" w którym trzyma się ten wężyk od paliwa?
Bo zarówno w Denckermanie jak i innym polsko brzmiącym filtrze (niestety nie pamiętam jakim) była "dziura" i wężyk "latał".
Do rovera 200 1.4 -1998rok - 103 konie pasuje na 100% filtron PP942 po przymiarkach 4 różnych okazało sie niby, że w katalogu filtrona jest błąd. PP942 pasuje bez żadnych nypli itp. jest 100% zamiennikiem, sądze że może wychodziły w tych latach różne modele i z tego powodu jest zamieszanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum