Wysłany: Sob Paź 23, 2010 19:25 [R75] Klimatyzacja
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam! czy to że mam pustą czyli nienabitą klime ma wpływ na włączanie się wentylatora chłodnicy? Po włączeniu klimy wentylator nie włącza się na 1 biegu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 19, 2010 00:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie mam żadnego biegu rozgrzałem go do 102`C i nawet drugi bieg się nie włączył. Jak połączę na krótko kabelek fioletowy i czarny w skrzynce przy wentylatorze to wentylator chodzi.
z silnika wentylatora wychodzą trzy kable. Fioletowy,czarny i brązowy. Fioletowy i czarny wchodzą do skrzynki przy wentylatorze,a brązowy idzie bezpośrednio od silnika wentylatora,omija tą czarną skrzynkę i wchodzi w czarną obudowę razem z innymi wiązkami dalej.
A mógłbyś mi opisać jak powinien włączać się 1 bieg? Skąd idzie sygnał? Aha i to chyba nie będzie wina pustej klimatyzacji bo sprawdzałem komputer i wyświetliło mi dwa błędy f56 i f48,które jak się nie mylę oznaczają błąd wentylatora.
nabij klime i wszystko wróci do normy, ma ona wpływ na wentylator, u mnie na pustej nie włączał się kiedy ma nabitą włącza się, nie wiem jakie to ma znaczenie ale chyba ma
nie mam żadnego biegu rozgrzałem go do 102`C i nawet drugi bieg się nie włączył. Jak połączę na krótko kabelek fioletowy i czarny w skrzynce przy wentylatorze to wentylator chodzi.
Kolego 102"C to za mało wentylator u mnie się włącza przy 104 na pierwszym biegu a drugi bieg dopiero przy 112 stopniach ja byłem w szoku że tak późno, może dlatego te silniki mają tendencje do przegrzewania
rozebrałem silnik wentylatora. Są tam 3 kable: fioletowy,brązowy i czarny. Jak podłącze czarny do "-" i brązowy do "+" bezpośrednio z akumulatora to wentylator śmiga jak głupi,a jak podłącze "-" do czarnego i "+" do fioletowego to lekko szarpnie i stoi w miejscu. Ma ktoś pojęcie o co tam chodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum