Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam!
Muszę kupić górny i dolny wąż chłodnicy. Powiedzcie mi proszę czy od 45 też pasują, albo od civica?
Może ktoś ma jakieś namiary, gdzie mogłabym je dostać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 17, 2011 20:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 15:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kasjopea, górny przewód - poszło na priv - zależy jaką masz chłodnicę - jeśli masz klimę, to raczej długą, jeśli nie to krótką, ale np. u mnie było coś majstrowane i mimo klimy miałem krótką (już mam z powrotem długą, bo i tak była do wymiany).
Od Civic'a raczej nie będą pasowały, bo tam były silniki Hondy, natomiast od 45 z serią K powinny pasować, bo i chłodnica i blok silnika są takie same, ale głowy nie dam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Prześlij zdjęcie chłodnicy od góry, to porównam ze swoim i będzie wiadomo, czy krótka, czy długa.
A jak to bardzo pilne, to Tomi - zwykle ma na półce - ostatnio, jak potrzebowałem, miał.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Na 99,999% są takie same.
EPC dałoby odpowiedź, ale nie mam go zainstalowanego.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003140
Jak widac "weze" sa takie same dla wszystkich K-seri niezaleznie od pojemnosci, ale nie zamienne pomiedzy R400 i R45 czesci (nr.2 i 3) maja inne numery i po zdieciach widac (nie wszystkie pewnie to rzeczywiste fotki) ze troche inna dlugosc. Za dlugi to nie problem ,mozna obciac , ale ciekawe jak ze srednica i wyprofilowaniem.Mysle ze musisz poszukac pod swoje autko. .
Witam.
Poruszam ten temat ponieważ mam ten sam problem co kolega.
Wrzucam fotkę jaki wąż potrzebuje.
Czy te węże są wszystkie takie drogie ? Na allegro od Tomiego kosztuje taki przewód 155 zł - czy nie ma innego tańszego jakiegoś zamiennika ?
A gdzie w Polsce można kupić takie węże?? ponieważ jeden mi pękł i załatałem za pomocą przejściówki, ale pasuje dać oryginał żeby czasem mnie zła sytuacja na drodze nie spotkała... może ma ktoś informacje gdzie można takie nabyć??
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum