Wysłany: Wto Paź 19, 2010 17:18 [R420] Rozrząd a pompa wody
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam muszę wymienić rozrząd w swoim roverku 420 di czy konieczna jest również wymiana pompy wody? znalazłem na allegro taki zestaw czy jest on właściwy?
Pasek rozrządu firmy GATES Germany
Pasek pompy wtryskowej firmy GATES Germany
Rolka napinająca pasek rozrządu firmy INA Germany
Rolka prowadząca pasek rozrządu firmy INA Germany
Rolka napinająca pasek pompy wtryskowej firmy INA Germany
Pompa wody firmy RUVILLE GERMANY
Pozdr. Michał
_________________ mikel1806
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Sty 03, 2011 11:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bardzo dobry zestaw a pompy wody nie musisz wymieniac z rozrządem bo nie jest od niego zależna i wymienia się ją bez ruszania rozrządu
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Yassu [Usunięty]
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 23:17
Aczkolwiek lepiej wymienić, będziesz miał święty spokój na kolejne hmm...2 lata? A może więcej, koszt samej pompy to ok.120-140zł. Proponuję kupić z w/w zestawem.
z pompą to moze i dobra cena ... ale poprę poprzedników ... jeśli układ chłodzenia działa prawidłowo to nie ruszaj pompy wody ... ja już 2x zmieniałem rozrząd a pompadalej ta sama i nic się z niąnie dzieje kup te paski i rolki co wypisałeś a zamias pompy wody lepiej wydaj kasę na uszczelniacze wałka rozrządu (2szt.) i uszczelniacz wału korbowego (1.szt) i wymień je jak będziesz wymieniał rozrząd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum