Wysłany: Sro Paź 27, 2010 21:50 ALKYTON Farba antykorozyjna
Witam, chciałem zapytać i poradzić się, chciałbym kupić jakąś farbę antykorozyjną taką by była w sam raz do małych zaprawek tu i tam przy samochodzie, głównie podwozie itp., co prawda nie mam jakichś ognisk korozji ale chciałbym sobie zabezpieczyć kilka newralgicznych miejsc tak na przyszłość i mam pytanie, czy ktoś z was stosował lub miał jakieś doświadczenie z farbą ALKYTON chciałbym ją kupić ale czy jest na tyle dobra i nadaję się do takich zaprawek?
Nie mam przekonania do farb typu 2w1 - pachnie mi to jakimś Hammeritem. Do podwozia zastosowałbym podkład wiążący rdzę a na to baranek albo jakiś Bitex czy Autosmar.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
PTE, dzięki za odp., tutaj jest 4w1 , wiadomo że Hammerite to nic specjalnego a do tego jest sporo tańszy od tego ALKYTON co pewnie świadczy o jego jakości, mnie ta farba bardziej przypomina słynną "okrętówkę" i ogólnie produkty Motip dobrze mi się kojarzą, myślę że ta farba jest na pewno o niebo lepsza niż przereklamowany Hammerite .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum