Ostatnio zepsuł mi się moduł centralnego zamka (prawdopodobnie przez zwarcie w przewodach - zwarcie już usunąłem i centralny nadal nie działa). Niedługo później przestały się otwierać drzwi pasażera. Klamka od wewnątrz zdaje się nie działać, od zewnątrz podobnie, a przycisku przy szybie nie da się wysunąć - jest permanentnie wciśnięty...
Konieczna będzie naprawa centralnego zamka, czy też nie ma to znaczenia i da się je jakoś inaczej otworzyć?
Błagam o pomoc!
Mechanik nie dał rady. Straszy mnie, że będę musiał kupić nowe drzwi.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najlepiej to spróbować wykręcić siedzenie wyjąć je na zewnątrz wtedy będziesz miał dostęp do boczka drzwi, rączke bez problemu zdejmiesz to samo z osłoną klamki. Gorzej będzie ze śrubą przy słupku środkowym i od strony ogranicznika osłonę klamki żeby zdjąć musisz ją odciągnąć tam jest śruba rączkę. Aby zdjąć musisz włożyć mały śrubokręt w szczeline w rączce i ją podważyć ona jest na 4 zatrzaskach potem po zdjęciu tzw zaślepki z rączki będziesz miał do odkręcenia 2 śruby jedna na dole druga na górze. Ewentualnie spróbuj wyjąć tylko zaślepkę od klamki i spróbuj pociągnąć ręcznie to cięgło może drzwi się otworzą
Ostatnio zmieniony przez colin1983 Czw Paź 28, 2010 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Dzwi się otworzyły, centralny zamek działa.
Co prawda immobilizer nie funkcjonuje ale to mnie szczególnie nie rusza. Szczerze mówiąc wkurzał mnie ten immobilizer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum