Wysłany: Pią Paź 29, 2010 22:30 [R ALL] Znacie miejsce gdzie "serwują" prąd :D?
Mam taki problem, że muszę wywiercić w drzwiach 3 dziury x2 aby wcisnąć lusterka z R25. Niestety nie mam garażu aby to uczynić a na parkingu strzeżonym nie działają kontakty z latarniach - zepsute do odwołania.
Macie może pomysł gdzie mogę dostać na krótki okres prąd? mechanicy nie udostępniają a najtaniej za 50zł mi to są w stanie zrobić.. ; )a 6 dziurek to sobie sam wywiercę.. mam już wiertło do metalu 12mm śrubki itp tylko nie mam gniazdka : (
Macie pomysł gdzie oferują takie coś?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 22:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co ty kolegów nie masz ? albo jakiegoś długiego przedłużacza żeby z okna w bloku spuścić?
Możesz też kupić przetwornicę do gniazdka zapalniczki (można już za 50 zł znaleźć)
Może gdzieś na staci benzynowej, często tam mają gniazdka na polu.. A do kogoś poza miasto nie dasz rady z piwkiem jechać i na chwile sie podpiąć.. Albo załatw od sąsiada wkrętarkę bezprzewodową i git:)
To może ci koledzy z bloków niżej mieszkają i można pociągnąć przedłużacz ?
A taką przetwornice to raz kupisz i będziesz miał problem prądu z głowy...na pewno nie raz ci się przyda ...chociaż żeby odkurzacz podłączyć.
Nie wprowadzajcie nikogo w błąd! Wiele osób myśli, że jak coś ma dwie dziurki i przypomina świński nosek to da się do tego wszystko podłączyć.
Odkurzacz ma moc około 2kW (mniejsze są od 1,4), co przy zasilaniu 12V dawało by pobór prądu grubo ponad 150A z gniazdka zapalniczki
Przetwornice obecne na rynku mają wydajność mocową 75 czy 150W, a to nie wystarczy na zasilenie nawet małej wiertarki...
Nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd...przetwornicę posiadam (może nie najtańszą bo kosztowała coś ponad 100 zł ale też jakiegoś szału nie ma) i nie raz osobiście odkurzałem z niej samochód zwykłym domowym odkurzaczem. Wiertarkę też właśnie specjalnie podłączyłem żeby sprawdzić i........działa.
W cyferki nie wnikam ale w moim przypadku "świński ryjek" działa więc podpowiedziałem.
W cyferki nie wnikam ale w moim przypadku "świński ryjek" działa
Coś tam może działać, ale dla dobra własnego, auta i przetwornicy nie polecam tak znacząco przekraczać maksymalnych parametrów pracy.
Ta ręczna wiertarka na korbkę powinna poradzić sobie z otworami. Inna opcja to wykonanie mniejszego otworu i powiększenie go małym pilnikiem. Powinno to dać nawet lepszy efekt niż wiercenie dużym wiertłem w cienkiej blasze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum