Witam!
tak jak w temacie, jak mam zdemontować drewniane listewki z drzwi i konsoli środkowej, aby ich nie połamać? bo moje są juz wyblaknięte i trochę popękane.. chcę je odświeżyć- wyszlifować, nałożyć żywicy, wyrównać, wyszlifować i pomalować na nowo (na czarno coś a'la piano black). Proszę o jakieś podpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 17:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O ile pamiętam to te listwy są na takich jakby zatrzaskach itp., więc chyba bez zdjęcia boczków się nie obędzie, jak ma się połamać te listwy to lepiej zdjąć cały boczek.
To nie jest plastyk, sam sprawdzalem. Drewnem tez to ciezko nazwac, bo to taka jakby sklejka. Od spodu jest metal. Zeby zdjac z drzwi to musisz zdjac boczki, bo sa one na zatrzaskach, jezeli tez masz w desce to wystarczy podwarzyc srubokretem owinietym tasma.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Dokładnie autorenolack czarny matowy, malowałem maskę dlatego listwy też prysnąłem na próbę
Myślałem że mnie za to zjecie bo jak tak czytam forum to raczej się wszystkim drewno podoba
Myślałem że mnie za to zjecie bo jak tak czytam forum to raczej się wszystkim drewno podoba
Bo oryginalne "drewno" wygląda dobrze, ale IMHO przy jasnym wnętrzu. Jak patrzę u Ciebie - do czarnych boczków i szarych plastików, listwy czarny mat świetnie pasuje. Jeśli pomysł jest dobry, to można kombinować Ciekawy jestem jak wygląda 600-ka z maską w czarnym macie - wrzucisz foty?
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
EquinoX, kolego fajnie wyszły Ci te listewki:) zrobię cos podobnego i wstawie zdjęcia, gdy już będzie skończone. z tym, że ja mam większy problem, bo moje listewki są popękane- muszę je najpierw doprowadzić do porządku.
całkiem spoko ale Ja raczej pokusił bym się o folię termokurczliwą aluminium lub coś w tym stylu ale mam jasny środek więc zostaje przy drewnie ,ogólnie wygląda to
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum