Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Panowie mam do Was takie pytanko,
jak udaje sie wam samemu wykrecic swieczki? znalazlem opis na forum, lecz dalej nie udaje mi sie dojsc do nich, mam zestaw kluczy, grzechotki male duze, ale dalej nie daje rady ; / to tu jakis waż zaraz obok pierwszej nie moge nalozyc klucza nic, jedynie do ktorej moge dojsc to 2, reszta to jakas masakra, ma ktos jakis sprawdzony sposob? z gory dziekuje, pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lis 25, 2010 15:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 19:16
...nie ma jakiegoś szablonowego sposobu ich wymiany, ja powiem tak- w moim przypadku inwencja własna, zgrabne paluszki i różniaste klucze M10 i dałem spoko radę. O ile się nie mylę 2 szt. odkręciłem normalnym- płaskim kluczem, z pozostałymi był większy problem, to poszły w ruch rurki podgięte, rurki proste, ale udało się, bez większych problemów. Nawet poradziłem sobie z tą 4 świecą , ta za pompą. Tu masz tutka mego autorstwa, może Ci to w jakiś sposób pomoże
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 19:27
...4mm, ta nakrętka trzyma konektor oczkowy przewodu zasilającego świece, najpierw odkręcasz te wszystkie nakrętki ze świec i ściągasz kabel, który je zasila, następnie dobierasz się do świec. I pamiętaj, jak masz zamiar wymieniać 3 świecę- tę która jest idealnie na wprost wtyki pompy, to najpierw odepnij sobie klemę minusową na aku.i wypnij dopiero wtykę ( będziesz miał więcej miejsca wtedy ) i dopiero bierz się za wykręcanie świecy. Klemę się odpina po to, żeby Ci sie po całej operacji Check Engine nie zaświecił na desce rozdzielczej
Ostatnio zmieniony przez Jugol Czw Lis 04, 2010 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum